Stare de urgenta in SUA din cauza vremii. Vezi cum patineaza masinile

Ultima actualizare: 05-09-2012 04:43

Iarna grea care a lovit Statele Unite continua sa creeze probleme in transporturile rutiere si aeriene. O furtuna puternica de zapada si gheata a afectat, duminica, zona de sud-est a SUA, fortand autoritatile sa anuleze sute de zboruri.

Pe mai multe artere rutiere din Louisiana, Alabama si Mississippi au avut loc coliziuni in lant, au precizat posturile de televiziune, care nu au mentionat pana in prezent daca exista victime.

De altfel, conform USA Today, guvernatorii statelor Louisiana, Alabama si Georgia au declarat stare de urgenta, din cauza vremii nefavorabile. Potrivit sursei citate, Delta Airlines a anulat, duminica, 330 de zboruri, iar astazi peste 1.400 curse aeriene.

In Nashville, unde Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca stratul de zapada va atinge aproximativ 13 centimetri, magazinele au fost arhipline, din cauza localnicilor, care s-au grabit sa-si faca provizii.

Conform CNN, AirTran Airways a anulat duminica 14 curse aeriene, cele mai multe din Atlanta.

Purtatorul de cuvant al aeroportului, Christopher White, a declarat ca s-a luat aceasta masura pentru ca, la sol, sa se afle cat mai putine aeronave in timpul acestor conditii meteo extreme.

De asemenea, alte 270 de zboruri au fost anulate pentru astazi, majoritatea legate de Atlanta. Christopher White a mentionat ca au ramas valabile doar "o mana" de curse aeriene, care vizeaza strict sosirile si plecarile.

Ultimele previziuni meteorologice arata ca iarna se va extinde din nordul Texasului pana in Carolina, prin temperaturi foarte mici, ninsoare si gheata, in zone in care, de regula, sunt ferite de ierni grele.

Astfel, zonele nordice din Mississippi, Alabama, Georgia si Carolina vor fi afectate de ninsori abundente si furtuni de gheata.

Intre timp, American Airlines a anuntat anularea a 100 de zboruri din Dallas, atat plecarile, cat si sosirile, ceea ce reprezinta aproximativ 20% din numarul total al curselor aeriene americane, conform CNN.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO