Soţia lui Netanyahu a făcut scandal în avion şi a aruncat pâinea la primirea în Ucraina

19-08-2019 21:42


Netanyahu si sotia in Ucraina

Incidente mai puţin obişnuite în timpul vizitei premierului israelian şi soţiei sale în Ucraina.

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu, a aruncat bucăţica de pâine din colacul cu care au fost întâmpinaţi ea şi soţul ei la sosirea pe aeroportul din Kiev, chiar în faţa celor care au primit cuplul israelian, informează luni publicaţia Ukrainska Pravda.

Soţii Netanyahu au început luni o vizită de o zi în Ucraina, sosind încă de duminică seara la Kiev. Ei au fost întâmpinaţi, conform obiceiului, cu pâine şi sare.

Premierul israelian a gustat o bucăţică din colac şi i-a întins o feliuţă şi soţiei sale, care însă - în văzul tuturor - a aruncat pâinea.

Şi în timpul călătoriei cu avionul, soţia lui Netanyahu a încercat să intre în cabina piloţilor, furioasă din cauză că nu a fost salutată personal de comandantul aeronavei. Ea a fost oprită de unul dintre agenţii din dispozitivul de securitate. Ulterior, pilotul a salutat-o prin staţie.

Înainte de Holocaust, evreii constituiau o mare parte a populaţiei ucrainene. Volodimir Zelenski este el însuşi evreu, aşa cum este şi premierul său, Volodimir Groisman, deşi a spus că el consideră religia o chestiune privată.

Peste 1 milion de persoane provenite din Ucraina s-au instalat în Israel după căderea Cortinei de Fier, acestea înclinând în general să voteze pentru partidul rusofon şi naţionalist Israel Beiteinu, condus de Avigdor Lieberman, originar din Republica Moldova.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV

VIDEO PROTVPLUS.RO