Șofer român de TIR, căutat în Germania. Gestul care l-a transformat în erou

Ultima actualizare: 08-04-2019 20:16

Un şofer român de TIR este căutat cu înverşunare în Germania. Dar nu pentru că ar fi făcut ceva reprobabil, ba din contră, este considerat erou.

A fost singurul care a sărit în ajutorul unor nemţoaice cărora le luase maşina foc pe autostradă. Le-a salvat pe ele, dar şi pe caii lor.

Animalele erau într-o remorcă ataşată autovehiculului iar focul puternic ameninţa să o cuprindă, cu bietele animale înăuntru. Bărbatul a rămas deocamdată neidentificat, în timp ce femeile au demarat o campanie intens mediatizata pentru a-l întâlni pe "îngerul lor păzitor", aşa cum îl descriu.

Pozele făcute imediat ce toată lumea a fost la adăpost, departe de maşină, arată dimensiunea incendiului. Puteam vorbi însă despre o tragedie, spun ocupantele autoturismului, două femei de naţionalitate germană, care au povestit ce li s-a întâmplat pe paginile lor de socializare.

Acolo au explicat cum tractau, pe o autostradă din vestul Germaniei, o remorcă în care erau doi cai pe care voiau să îi ducă la un concurs. Însă maşina a luat foc din senin. Cele două au oprit şi au încercat să salveze caii, în timp ce flăcările se înteţeau.

În acel moment, a intervenit "îngerul lor păzitor" - un român care conducea un autotren de marfă, singurul care a oprit să le ajute. A îndepărtat rulota la o distanţă sigură, iar pe ele le-a împiedicat să meargă către maşina din care voiau să-şi ia genţile, chiar când focul cuprindea maşina în întregime. Salvatorul nu le-a spus numele, însă a precizat că este român.

Acum, femeile vor să-l identifice şi să-i mulţumească şoferului român. Au pornit o campanie care a reuşit să adune zeci de mii de share-uri în câteva ore. Pentru că mesajul să aibă cât mai multe şanse să ajungă la destinatar, l-au şi tradus automat cu ajutorul unei aplicaţii. Româna este stângace, dar se înţelege esenţialul: "eu caut îngerul nostru păzitor".

Mesajul a fost preluat şi de presa germană.

Singurele detalii pe care femeile le-au putut da despre salvator sunt următoarele: este blond, înalt şi are aproximativ 45 de ani. Plus o doză mare de curaj şi una de modestie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO