Eveniment impresionant la Vatican. Papa Francisc transmite mesajul Urbi et Orbi

Ultima actualizare: 25-12-2019 20:21

Papa Francisc transmite miercuri tradiționalul mesaj Urbi et Orbi („Către oraș și lume”) într-o ceremonie impresionantă care are loc la Vatican.

Prin ceremonia Urbi et Orbi, adresată credincioșilor de Crăciun, de Paște și după alegerea unui nou papa, Sanctitatea Sa oferă binecuvântări şi iertare a păcatelor.

Pontifii folosesc de obicei aceste ocazii pentru a se exprima în favoarea păcii mondiale.

Marți seară, Papa Francisc a celebrat iubirea necondiţionată şi gratuită în defavoarea logicii economiei de piaţă, în tradiţionala sa omilie de Crăciun, pronunţată în faţa a mii de credincioşi.

„Crăciunul ne aminteşte că Dumnezeu continuă să iubească toţii oamenii, chiar şi pe cei mai răi", a subliniat Suveranul Pontif, liderul a 1.3 miliarde de catolici din întreaga lume, în timpul liturghiei din noaptea de Ajun, celebrată în somptuoasa Catedrală Sfântul Pentru din Roma.

„Iubirea sa este necondiţionată” şi „gratuită” chiar dacă „poţi să ai idei greşite”, a insistat Sfântul Părinte.

Papa Francisc a mai cerut credincioşilor să nu uite „să spună mulţumesc deoarece aceasta este cea mai bună modalitate de a schimba lumea”.

„Să nu aşteptăm ca vecinul nostru să devină bun pentru a-i face bine, ca Biserica să fie perfectă pentru a o iubi, ca ceilalţi să ne arate consideraţie pentru a-i servi. Să fim noi primii”, i-a sfătuit Papa pe credincioşi.

Să trăim viaţa ca pe un cadou făcut celorlalţi este „cel mai bun mod de a schimba lumea şi să îi aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru modul în care îi iubeşte pe toţi”, a adăugat Suveranul Pontif.

„Cât de des credem că Dumnezeu este bun dacă suntem buni şi ne pedepseşte dacă suntem răi. Totuşi, El nu aşa este. În pofida tuturor păcatelor noastre, continuă să ne iubească”, a adăugat el.

Pentru Papa Francisc, care a fost ales în 2013, acesta este cel de-al 7-lea Crăciun pe care îl celebrează la Vatican.

Înainte de începerea slujbei de marți seară, Papa a dezvelit o statuetă a pruncului Iisus, iar 12 copii din Italia, Japonia, Venezuela, Kenya, Uganda, Filipine şi Irak au aşezat flori lângă altar.

La încheierea serviciului religios, care a durat 90 de minute, Pontiful a ridicat statueta pruncului Iisus şi, însoţit de copii, a aşezat-o în ieslea cu figurine amenajată în interiorul bazilicii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO