Simptomele variantei Omicron cu care te-ai putea confrunta în funcție de tipul de vaccin pe care l-ai făcut

Ultima actualizare: 28-12-2021 12:08
Lista centrelor de vaccinare anti-Covid-19 cu program prelungit din București
Getty

Varianta omicron a noului coronavirus a devenit tulpina dominantă în Statele Unite. Acum, mai multe rapoarte despre simptomele variantei omicron au început să apară de la lucrătorii din prima linie, scrie Deseret News.

Craig Spencer, un medic al camerei de urgență din New York, a împărtășit recent câteva informații despre ceea ce s-a văzut în camera de urgență când vine vorba de COVID-19. Iată ce a găsit:

- Fiecare pacient care a primit un al treilea vaccin împotriva COVID-19 a avut simptome ușoare. Aceasta a inclus dureri în gât, oboseală și dureri musculare.

- Pacienții care au primit două doze de vaccinuri Pfizer sau Moderna COVID-19 au avut simptome ușoare, dar mai multe decât cei care au primit trei doze. El a spus că pacienții au fost mai obosiți, au tușit mai mult, iar starea generala de rău a persistat mai mult.

- Cei care au fost vaccinați cu a doua doză de Johnson & Johnson s-au simțit mai rău, având simptome de febră puternică timp de câteva zile. Oboseală, slăbiciune, dificultăți de respirație și tuse au fost, de asemenea, simptome comune ale COVID-19 pentru acest grup.

- Fiecare pacient care trebuia internat a fost nevaccinat. Persoanele nevaccinate aveau „nivelul de oxigenare foarte scăzut”, a spus el. Cei nevaccinați aveau nevoie de „oxigen pentru a respira în mod regulat”, a adăugat el.

Bruce Patterson, doctor care lucrează pentru compania de diagnosticare IncellDx și Centrul de tratament cronic al Covid-19, a spus într-un interviu că a văzut recent o serie de cazuri noi, multe dintre ele având simptome similare de COVID-19.

El a spus: „Singurul lucru care este întotdeauna prezent la persoanele infectate cu COVID este oboseala”. El a spus că a văzut mai puțină pierdere a gustului și a mirosului și în rândul pacienților cu COVID-19.
„Nu am mai văzut prea multe persoane care au avut dificultăți de respirație severe. Am observant simptome generale asemănătoare răcelii, dar cu oboseala masivă”.

În general, datele și cercetările timpurii sugerează că varianta omicron COVID-19 duce la simptome mai puțin severe și la spitalizări mai rare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO