Silvio Berlusconi se considera victima a "trei judecatoare feministe si comuniste"


Ultimul update: Sambata 12 Ianuarie 2013 07:05
Data publicarii: Miercuri 09 Ianuarie 2013 12:07
Categorie: Stiri externe
Silvio Berlusconi

Fostul sef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, se considera "victima a trei judecatoare comuniste" care l-au obligat sa plateasca sume mari de bani fostei sale sotii, Veronica Lario. 

Veronica Lario urmeaza sa primeasca trei milioane de euro pe luna, aproximativ 100.000 de euro pe zi, conform hotararii de divort pronuntate de Tribunalul din Milano, potrivit presei italiene.

"Nu sunt 100.000 de euro pe zi, ci 200.000 de euro pe zi", a precizat Il Cavaliere in cadrul unui interviu pentru un post de televiziune privat. "Este o suma stabilita de catre trei judecatoare feministe si comuniste, iata adevarul. Aceste judecatoare din Milano ma persecuta din 1994", a adaugat Berlusconi.

Citeste si: Sunt cei mai bogati si tot nu le ajunge! Pacaleala de miliarde de dolari

Hotararea pronuntata la trei ani dupa separarea de fapt a celor doi soti este menit sa puna capat razboiului judiciar dintre acestia. Totusi, Il Cavaliere a declarat marti seara ca va intenta recurs.

In cadrul interviului, Berlusconi a repetat ca este dispus sa renunte la a se prezenta pentru functia de sef al Guvernului in schimbul postului de ministru al Economiei.

"Presedintele Consiliului poate numai sa stabileasca ordinea de zi a Consiliului de ministri", a declarat Berlusconi, considerand ca este mult mai util sa fie "ministru al Economiei si, posibil, al Dezvoltarii Economice".

Citeste si: Cum s-a facut un pusti cu 500.000 $ mai bogat dupa o sedinta de 15 min la o cafea! Asa a strans pana acum 2 mil $

Partidul Libertatii al lui Berlusconi (PdL, centru-dreapta) si fostul aliat populist al acestuia, Liga Nordului, au incheiat un acord electoral in vederea alegerilor legislative din februarie.

Potrivit presei, Liga a cerut, in schimbul acordului ca, in caz de victorie, Berlusconi sa nu mai candideze pentru postul de sef al Guvernului.

Intrebat cu privire la acest subiect, Berlusconi a declarat: "eu sunt cel care a mentionat acest fapt, care a favorizat activitatea interna a Ligii".

"Adversarul nostru este Partidul Democrat (PD, de stanga). Exista probabilitatea ca acesta sa castige, dar nu este ceva sigur", a adaugat Berlusconi.

De asemenea, fostul sef de Guvern l-a atacat pe succesorul sau, Mario Monti, care a reintrodus in Italia impozitul pe proprietate, ceea ce, potrivit lui Berlusconi, suprima totul in afara de marile averi. Cu aceasta ocazie, magnatul media a marturisit ca, "avand sansa de a detine mai multe case mari", el a "platit 300.000 de euro" in 2012 pentru impozitul pe proprietate.

Potrivit declaratiei de avere din 2008, Berlusconi are 23 de milioane de euro, figurand astfel, printre cele mai bogate persoane din Italia si fiind cel mai bogat polirician din aceasta tara.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO