Silvio Berlusconi, din gafa-n gafa!

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Italiei, Silvio Berlusconi, le comite in momente si locuri care mai de care mai nepotrivite. Vezi mai jos o colectie inedita de gafe ale acestuia.

 

Pe 25 aprilie 2009, Berlusconi, alaturi de reprezentantii autoritatilor din provincia Trento, au mers in vizita la una dintre zonele afectate de cutremurul din Aquila. In timpul unei poze de grup, premierul italian nu s-a putut abtine si a intrebat cu voce tare: Pot sa o pipai putin pe doamna? Vizata de simtul tactil al lui Silvio Berlusconi era reprezentanta pentru egalitate de sanse a provinciei Trento, Lia Beltrami.

"Opozitia e de vina! Mai precis, stanga vrea sa ma destabilizeze politic in prag de campanie electorala. Si in acest scop au manipulat-o pe sotia mea."Asta e teoria lui Silvio Berlusconi, al carui divort iminent a facut sa vuiasca presa din Peninsula de cateva zile.

Cu ceva timp inainte, Silvio Berlusconi anuntase ca nu o mai vrea pe Veronica, ci doar scuzele ei

Citește și
Silvio Berlusconi
Liderii politici si relatiile lor extraconjugale in timpul mandatului
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

De scuzele lui ar fi trebuit sa beneficieze insa Angela Mekel si regina Elisabeta. Vezi de ce!

Silvio Berlusconi dezbracat!

In vara lui 2008, aflat la un dineu la Casa Alba, Silvio Berlusconi a rupt pupitrul de la care vorbea, iar dupa numirea lui Barack Obama la presedintia SUA, i-a spus presedintelui Medvedev ca „democratul are toate datele pentru o colaborare fericita: este tanar, frumos si unde mai pui ca e si bronzat”. Iar apoi a facut-o pe Carla Bruni "imbecila", pentru ca nu-i intelege simtul umorului.

In aprilie 2008, la o conferinta de presa unde presedintele rus Vladimir Putin a fost intrebat daca va divorta si se va recasatori cu gimnasta Alina Kabaeva, Berlusconi a intervenit in discutie cu un gest deplasat indreptat catre jurnalist, gest care imita tragerea unui foc de arma. Reprezentantul presei a izbucnit in lacrimi, dar premierul si-a motivat actiunea spunand ca „a fost un gest jucaus si apreciat, avand in vederea timpul necesar pentru traducerea in rusa a intrebarii”.

Tot in 2008, Berlusconi a facut nu mai putin de cinci gafe. Mai intai a declarat ca politicienele de dreapta sunt mai aratoase decat cele de stanga, cu riscul de a fi considerat sexist. Apoi, intrebat de o tanara ce poate sa faca tanara generatie care se confrunta cu slujbe nesigure, premierul a raspuns: „poti incerca sa te casatoresti cu fiul lui Berlusconi... cu zambetul pe care il ai, ai putea incerca”.

La o festivitate din 2007, de fata cu toata lumea, seful partidului Forza Italia i-a declarat lui Mara Carfanga, o fosta manechina si membra a formatiunii sale politice, ca „daca n-as fi fost insurat, te-as lua de nevasta imediat” si „cu tine, as merge oriunde”. Imediat, sotia premierului italian l-a pus pe acesta sa-si ceara public scuze pe prima pagina a ziarului La Republica, o publicatie rivala trustului sau media.

In 2006, Berlusconi a gafat din nou. „Comunistii obisnuiau sa manance copii”, a declarat el, ca mai apoi sa se apere spunand ca „in China din perioada lui Mao, copiii nu se mancau, doar se fierbeau pentru a fertiliza pamantul”.

In 2005, la deschiderea Autoritatii Europene de Siguranta a Alimentatiei in Parma, premierul italian a marturisit ca a fost nevoit „sa apeleze la farmecul sau de playboy” pentru a o convinge pe Tarja Halonen, presedinta Finlandei, sa plaseze aceasta institutie in Italia si nu in tara din nordul Europei. Criza declansata de aceasta remarca a fost amplificata de unul dintre ministrii cabinetului sau, care a declarat ca „oricine care a vazut o poza cu Halonen si-a dat seama ca Berlusconi nu putea decat sa glumeasca”. Tot atunci, Berlusconi a adus in discutie motivele pentru care este bine sa investesti in Italia. Unul dintre ele este faptul ca „aici gasesti cele mai frumoase secretare din lume”, explicatie care nu le-a picat bine femeilor din parlamentul italian, rezultand un protest de toata frumusetea.

Tot in 2003, in timpul unui interviu, Berlusconi a afirmat ca Mussolini a fost un dictator care nu-si omora adversarii, ci doar „ii trimitea in vacanta”.

Un an mai tarziu, dupa ce s-a instalat la presedintia Consiliului de Ministri al Uniunii Europene, Berlusconi a fost aspru criticat de neamtul Martin Schulz, din cauza presupuselor legaturi ale sale cu Mafia. In replica, premierul italian l-a invitat sa joace intr-un film despre lagarele de concentrare naziste, productie care tocmai se turna in Italia.

In februarie 2002, la summitul european al ministrilor de externe, Berlusconi, aflat acolo pentru ca inlocuitorul lui Renato Ruggiero nu fusese inca numit, a facut un gest deplasat. La poza de grup, acesta i-a pus coarne ministrului spaniol de externe, Josep Piqué, din dorinta de a relaxa atmosfera.

Nu este prima oara cand Berlusconi face pe bufonul, chiar daca este vorba de intalniri cu inalti oficiali europeni.

Cunoscut pentru simtul dezvoltat al umorului, rareori gustat de victimele sale, inclusiv de opinia internationala, premierul Italiei a recidivat in compania cancelarului german Angela Merkel.

Aflat in plina forma, Silvio Berlusconi si-a primit invitata la Trieste cum numai el putea s-o faca intr-o atmosfera oficiala: s-a ascuns in spatele unui stalp pentru a o surprinde pe Merkel la coborarea acesteia din masina. In plus, desi temperatura de afara era foarte scazuta, iar garzile sale imbracate foarte gros, politicianul italian l-a intampinat pe cancelarul german fara palton, spunand ca are vigoarea unui tanar de 20 de ani.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Noemi Letizia, fiica nelegitima sau iubita secreta a lui Berlusconi?
Noemi Letizia, fiica nelegitima sau iubita secreta a lui Berlusconi?

Aceasta este intrebarea care anima presa italiana, intrigata de relatia apropiata a lui Silvio Berlusconi cu o pustoaica de 18 ani din Napoli.

Liderii politici si relatiile lor extraconjugale in timpul mandatului
Liderii politici si relatiile lor extraconjugale in timpul mandatului

Fructul interzis e tare irezistibil. Si pentru presedinti si premieri. Cel mai recent scandal sexual il vizeaza chiar pe prim-ministrul italian Silvio Berlusconi.

Lipsa de diplomatie: Silvio Berlusconi face glume despre viol
Lipsa de diplomatie: Silvio Berlusconi face glume despre viol

Doua violuri comise recent la Roma si in imprejurimi, care au readus in atentie infamul caz Mailat, au determinat guvernul sa posteze pe strazile marilor orase 30.000 de militari, de zece ori mai multi ca in prezent. 

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.