Si-a cumparat piatra funerara cand avea 125 de ani. De ce vrea cu orice pret sa moara

26-08-2016 21:44

Barbatul sustine ca ar avea 145 de ani si ca e prea batran, de accea e pregatit sa moara, acesta cumparndu-si piatra funerara acum 20 de ani. Mbah Gotho sustine ca a fost nascut in ziua de 31 decembrie, 1870

El a mai avut 10 frati si 4 sotii, ultima murind in 1988. Toti copiii sai au murit si acum el e supravegheat de catre nepotii, stranepotii si stra-stra-nepotii sai. Daca documentele sunt veridice, Mbah ar fi cel mai batran om din lume, un titlul pe care-l detinea frantuzoaica Jeanne Calment, care a trait 122 de ani, relateaza The Sun.

Seniorul, care a fost recent intervievat, a spus ca le-a trait pe toate si nu ar regret daca ar muri. Batranul a declarat:” Dorinta mea e sa mor. Toti nepotii mei sunt independeti financiar”.
 

Suryanto, un nepot de-ai lui Mbah, a povestit ca bunicul sau s-a pregatit pentru moarte inca de cand avea 122 de ani, dar se pare ca pana acum l-a ocolit. El a adaugat:” Piatra funerara a fost facuta in 1992. Asta a fost acum 24 de ani”.

Mai mult, Surynato a declarat ca familia lui Mbag Gotho deja a pregatit un loc de veci pentru batran, langa mormantul copiilor lui.
 

Personalul de la evidenta populatiei indoneziene a confirmat ziua de nastere a lui Mbah Gotho, aceasta fiind specificata intr-un card de indentitate, mai precis, 31 decembrie 1870.
Indiferent daca acesta va fi considerat cel mai batran om din lume, acest aspect ramane sub semnul intrebarii, actele nefiind verificate si din alte surse.

Daca se va confirma intr-adevar ca datele sunt adevarat, el se va alatura altor combatant la acest titlu, care se presupune ca ar fi mai batrani decat el, precum James Olofinutuyi, 171, Nigeria si Dhaqabo Ebba, 163, din Etiopia.

In aceste zile, nepotii lui spun ca Gotho isi ocupa timpul ascultand la radio, pentru ca vederea ii este foarte slabita si nu se mai poate uita la televizor. In ultimele 3 luni, a fost hranit cu lingura si spalat, fiindca nu se mai poate descurca de unul singur.

Intrebat care e secretul logevitatii sale, Mbah a raspuns ca reteta este rabdarea.

Tags: batran, moarte, nepoti,


VIDEO PROTVPLUS.RO