Shinkansen, noul model de TGV japonez


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 10:32
Data publicarii: Sambata 28 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe
TGV

Japonezii au aratat lumii ce poate noul lor model de tren de mare viteza. Asa cum au aratat si testele efectuate de specialisti, garnitura poate atinge viteza maxima de exploatare de 320 de kilometri pe ora.

E departe de recordul TGV-ului, dar reteaua cailor ferate ultra rapide din arhipelagul nipon n-are rival ca lungime si acoperire a teritoriului tarii.

Ca gandul si ca vantul. Asa zboara garniturile de noua generatie ale celebrului tren rapid japonez, Shinkansen, care vor intra in exploatare pana la sfarsitul anului viitor. Deocamdata, viteza de exploatare maxima a fost limitata la 320 de kilometri pe ora, din cauza efectelor asupra mediului si a zgomotului si vibratiilor cauzate. Insa, "obiectivul nostru este sa ajungem, cat mai curand, la o viteza comerciala de 360 de kilometri pe ora," a declarat un oficial al companiei Jr East.

Astfel ca trenul Shinkansen, cuvant care in japoneza inseamna "cale ferata noua", devine un concurent din ce in ce mai serios al liniilor aeriene. Iar conditiile de confort pentru calatori sunt de invidiat.

Inaugurata in 1964, reteaua cailor ferate de mare viteza din Japonia a ajuns acum la aproape 2.500 de kilometri. Zilnic aceste trenuri transporta aproximativ 375.000 de calatori.

Sursa: Pro TV

Tags: tgv, shinkansen,

Tren deraiat in SUA! Anchetatorii cred ca la mijloc ar fi o mana criminala
A eliberat sute de insecte in tren ca sa sperie femeile
Medgidia: 2 vagoane s-au prabusit peste un pod. Vezi aici imaginile!
VIDEO PROTVPLUS.RO