Serialul norvegian care i-a suparat pe rusi chiar inainte de a fi difuzat. "Vor sa intimideze telespectatorii"


Ultimul update: Joi 03 Septembrie 2015 07:17
Data publicarii: Luni 31 August 2015 16:55
Categorie: Stiri externe
afis serial Norvegian despre invazia ruseasca

O productie de televiziune norvegiana i-a deranjat pe diplomatii Kremlinului, deoarece scenariul porneste de la o invazie ruseasca.

Serialul “Sub ocupatie” (“Okkupert”) – cea mai scumpa productie TV realizata vreodata in Norvegia – prezinta soarta acestei tari dupa o invazie ruseasca. Este vorba insa de o invazie “comandata” de Uniunea Europeana, dupa ce in Norvegia a luat puterea un partid ecologist radical care opreste productia de petrol si gaze pentru a lupta impotriva incalzirii globale. Locuitorii rezista insa invaziei iar consecintele sunt dramatice, spun scenaristii. Iata trailerul seriei:

Serialul urmeaza sa fie difuzat incepand din 27 septembrie pe postul TV 2 si a trezit deja interesul mai multor canale de televiziune europene, dar si al diplomatilor rusi. “Din nefericire, Rusia este prezentata drept agresor”, a comentat Andrei Kulikov, purtatorul de cuvant al ambasadei din Oslo chiar pentru TV2, postul care va difuza serialul. “Scenaristii au decis sa intimideze telespectatorii cu o amenintare inexistenta din est”. Iar ambasadorul Viaceslav Pavlovski a declarat, pentru TASS, ca serialul este “in cea mai rea traditie a Razboului Rece”.

Pe de alta parte, reprezentantii postului TV spun ca sunt uimiti de reactie, dat fiind ca ambasada Rusiei a fost anuntata de subiectul serialului inca de acum 3 ani. Purtatorul de cuvant al ambasadei a replicat, spunand ca Moscova nu va protesta oficial si nici nu va adopta vreo sanctiune. “Isteria nu ne sta in fire”, a conchis Kulikov.

 

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO