VIDEO. Separatistii din Ucraina fac show cu o tancheta capturata. In loc de razboi civil, demonstratie de soferie

Dată publicare: 16-04-2014 17:05
Dată actualizare: 19-04-2014 07:00


drifturi cu tancheta in Ucraina

Un videoclip postat pe YouTube in ultimele ore arata latura amuzanta a conflictului din Ucraina. Dar in acelasi timp ar putea demonstra si ca guvernul de la Kiev a fost tradat de soldatii sai. Vedeti in material clipul, filmat de un ziarist britanic.

Criza din Ucraina risca sa se transforme in comedie. In vreme ce fortele guvernamentale si militantii pro-rusi se infrunta cu degetele pe tragaci, in Slaviansk, regiunea Donetk, un vehicul blindat ucrainean capturat de separatisti e folosit la facut show. Persoana aflata la comanda tanchetei merge cu ea in viteza, fac drifturi si alte cascadorii, spre bucuria multimii, apoi pleaca. Videoclipul a fost postat pe YouTube de jurnalistul Graham Phillips, autorul blogului “Brit in Ukraine”.

Potrivit corespondentilor de presa aflati in regiunea Donetk, separatistii pro-rusi ar fi pus mana pe 6 astfel de vehicule blindate ale fortelor guvernamentale, desi nu este clar daca echipajele au trecut de bunavoie de partea separatistilor. Ministerul Apararii de la Kiev neaga posibilitatea dezertarii, insa acest videoclip arata clar ca cel putin una dintre tanchete este condusa de un tanchist experimentat. Ceea ce inseaman ca fie echipajele vehiculelor blindate au trecut de partea militantilor pro-rusi, fie ca printre separatistii din Slaviansk se afla cel putin un comandant de tancheta cu experienta.

Sursa: youtube.com


VIDEO PROTVPLUS.RO