Șeful spionajului american: China efectuează teste biologice pentru a crea ”Soldatul universal”

04-12-2020 22:14


Șeful spionajului american: China efectuează teste biologice pentru a crea ”Soldatul universal”

China efectuează teste biologice pentru a crea super soldați, spune șeful spionilor americani John Ratcliffe.

 

Directorul Serviciilor Naționale de Informații din SUA, John Ratcliffe, susține că prin testarea umană China își propune să dezvolte soldați cu „capacități îmbunătățite biologic”, scrie The Guardian.

Ratcliffe susține într-un editorial publicat în Wall Street Journal că, în prezent, China „reprezintă cea mai mare amenințare pentru America de astăzi”.

„Informația este clară: Beijingul intenționează să domine SUA și restul planetei din punct de vedere economic, militar și tehnologic. Multe dintre inițiativele publice majore ale Chinei și companiilor proeminente oferă doar un strat de camuflaj activităților Partidului Comunist Chinez”, a scris șeful spionajului american.

„Informațiile SUA arată că China a efectuat chiar și teste umane asupra membrilor Armatei Populare de Eliberare în speranța de a dezvolta soldați cu capacități biologic îmbunătățite”, a scris Ratcliffe. „Nu există limite etice în căutarea puterii de la Beijing”, opinează acesta.

 

”China ar trebui să fie principala preocupare a Americii”

 

Mulți analiști și oficiali din cadrul agenției de informații guvernamentale s-au concentrat asupra Rusiei și pe combaterea terorismului, a spus Ratcliffe: „Dar astăzi trebuie să privim cu ochii limpezi la faptele din fața noastră, care arată clar că China ar trebui să fie principala preocupare a Americii privind securitatea în viitor”.

Îmbunătățirea oamenilor obișnuiți angajați în aplicarea legii sau în operațiuni militare a captat imaginația multor regizori de filme și TV de-a lungul anilor.

Filmul ”Soldat universal”, cu Dolph Lundgren și Jean-Claude Van Damme în rolurile principale, spune povestea soldaților care sunt îmbunătățiți genetic.

În ”Robocop”, Peter Weller înfățișează un ofițer de poliție american care este ucis de criminali, dar al cărui creier și corp sunt folosite de oamenii de știință pentru a crea un polițist cyborg, dotat cu super forțe.

 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO