VIDEO."Au tradat compania si m-au tradat pe mine". Cum s-a scuzat magnatul Murdoch in scandalul NOTW

Ultima actualizare: 07-04-2012 20:17

In afara unor regrete si scuze umile, nimeni nu si-a asumat raspunderea pentru abuzurile practicate de jurnalistii de la News of The World.

"Am angajat detectivi particulari ca sa dam lovituri cu exclusivitati si premiere". Este scuza sefilor de la "News of the World" in timpul audierilor maraton de la Londra. Pe de alta parte, premierul David Cameron si-a pus cenusa in cap.

"Problema exista de multi ani si ambele partide, laburist si conservator, au fost implicate. Eu sunt primul premier care a facut publice intalnirile cu jurnalistii, cu patronii si cu responsabilii din presa pentru a oferi o transperenta completa in relatiile dintre guvern si media", a declarat David Cameron, prim ministru al Regatului Britanic.

Lasand la o parte bunele intentii si angajamentele solemne ale premierului Cameron, audierea magnatului Rupert Murdoch este intoarsa pe toate fetele. Cu accent pe atacul care l-a vizat. Un american de 26 de ani a vrut sa-i tranteasca pe fata o farfurie plina cu spuma de ras. Si i-a strigat cu naduf: " Miliardar lacom ce esti!"

Dar sotia magnatului a tasnit ca o tigroaica si l-a pocnit pe agresor chiar cu arma crimei. Oricat ar fi fost de tentate sa transmita in detaliu incidentul, posturile de televiziune s-au supus regulii de a nu difuza scene violente. Asa ca oratorii au scos personajele din cadru si au transmis imagini cu un perete pana cand s-au lamurit lucrurile.

Dupa ce au observat cum il imbarbata pe sotul ei, ii umplea paharul cu apa si il tempera cand batea prea apasat cu palma in masa, toata lumea a laudat-o pe Wendi Murdoch. De aici si titlurile de presa de genul "Crouching Wendi, Hidden Dragon", aluzie la un faimos film de actiune si la originea chineza a lui Wendi Murdoch, cu 38 de ani mai tanara decat miliardarul.

In alta ordine de idei, Rupert Murdoch nu vede de ce s-ar retrage din fruntea imperiului media pe care l-a creat.

"Altii au tradat compania si pe mine si ei ar trebui sa plateasca", a spus Rupert Murdoch, patron News Corp.

Totusi, de la izbucnirea scandalului tot cad capete, iar acum ghilotina se apropie periculos de familia domnitoare a imperiului Murdoch.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO