Scandal diplomatic intre Ucraina si R. Moldova. Reactia Kievului dupa anuntarea rezultatelor din primul tur al alegerilor

Ultima actualizare: 04-11-2016 07:06
dodon

Ambasadorul Ucrainei in Republica Moldova, Ivan Hnatisin, a fost rechemat la Kiev pentru consultari dupa anuntarea rezultatelor in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Anuntul a fost  facut luni de catre secretarul Cancelariei prezidentiale de la Kiev, Svetoslav Tegolko, citat de presa de peste Prut.

"Informatie importanta: ambasadorul Ucrainei in Republica Moldova a fost convocat la Kiev pentru consultari", scrie Tegolko intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Kievul nu a anuntat motivele convocarii ambasadorului sau la Chisinau. Potrivit Interfax.ua, gestul intervine dupa anuntarea de catre Comisia Electorala Centrala a rezultatelor alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, la care candidatul prorus Igor Dodon a obtinut peste 48,23%.

In cadrul dezbaterilor electorale la postul de televiziune RTR, Igor Dodon a declarat ca peninsula Crimeea apartine Federatiei Ruse, suscitand indignarea Ucrainei, aminteste presa de peste Prut si cea ucraineana. Ambasadorul Ucrainei in Republica Moldova le-a cerut politicienilor de la Chisinau sa nu speculeze pe tema ucraineana in cadrul luptelor politice interne.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialistilor (PSRM) urmeaza sa se confrunte la 13 noiembrie, in turul doi al alegerilor prezidentiale, cu Maia Sandu, candidatul proeuropean al opozitiei de dreapta antioligarhice.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO