Sarbatoare insangerata in Siria: 130 de oameni au fost ucisi de autoritati, de Ramadan

Ultima actualizare: 01-03-2012 22:16
Siria

Fortele siriene de securitate au folosit armele din dotare si au tras in multime, in orasul Hama, imediat cum s-au terminat rugaciunile din prima zi a lunii sfinte din credinta islamica, Ramadan.

Mai multe ONG-uri, citate de BBC News, sustin ca aproximativ 130 de oameni au fost ucisi de autoritati, incepand de duminica, majoritatea in Hama.

Orasul a fost controlat masiv de fortele oponente ale presedintelui Bashar al-Assad inca din luna iunie. De asemenea, au fost raportate incidente violente si in capitala Siriei, Damasc.

De altfel, luni seara, Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a discutat despre criza din Siria. Statele Unite si Europa continua sa condamne aceste violente, iar secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat ca intreaga comunitate internationala ar trebui sa se uneasca in spatele poporului sirian, "in aceste vremuri grele".

Conform corespondentului BBC Jim Muir, aflat in Liban, strazile orasului Hama au fost invadate, luni, de tancuri si soldati. Martorii spun ca fortele actualului regim au deschis focul pe strazi, in timp ce populatia participa la rugaciunile de seara ale primei zile de Ramadan.

"Se trag gloante la fiecare 10 secunde" a declarat unul dintre martori, prin telefon.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO