Sabie din secolul al XVII-lea furată dintr-un muzeu de pe o insulă cu 18 locuitori


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 19 Iunie 2018 18:04
Categorie: Stiri externe
muzeu insula Canna

O sabie din secolul al XVII-lea, ce are o lungime de 2,1 metri, a fost furată dintr-un muzeu amenajat pe o insulă scoţiană a cărei populaţie numără doar 18 locuitori, informează PA.

Poliţiştii scoţieni sunt de părere că sabia a fost furată din muzeul Canna House de pe Insula Canna - o insulă de mici dimensiuni din arhipelagul Hebridele Interioare - într-o zi cuprinsă în intervalul 6-9 iunie.

Acea sabie din secolul al XVII-lea are două tăişuri, un mâner din lemn, iar lama sa este gravată cu o floare de crin.

Poliţia scoţiană spune că nu a constatat urme de pătrundere prin efracţie în acel muzeu administrat de National Trust for Scotland (NTS) şi a solicitat rezidenţilor să îi furnizeze informaţii despre persoanele care au vizitat clădirea în perioada menţionată.

Insula Canna se află în administrarea NTS din 1981, când a fost oferită acestei organizaţii de profesorul de dialect gaelic John Lorne Campbell, care a locuit pe insulă alături de soţia lui, Margaret Fay Shaw.

Insula scoţiană este renumită pentru peisajele sale spectaculoase şi pentru câteva specii rare de păsări marine, precum papagali-de-mare, Alca-mică şi furtunarul Manx.

Muzeul Canna House găzduieşte şi o importantă arhivă, conţinând documente culturale şi lingvistice scrise în dialect gaelic, dar şi o colecţie unică în lume de fluturi şi molii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: furturi, muzeu, scotia,

VIDEO PROTVPLUS.RO