S-a incheiat cu fast (si bani multi) Expozitia Mondiala de la Shanghai

Ultima actualizare: 11-04-2012 18:21

Ajunsa la final, Expozitia Mondiala de la Shanghai a pregatit un ultim moment fastuos. Ceremonia de inchidere a uimit inca o data o lume intreaga prin desfasurarea de forte impresionanta.


A fost pe masura evenimentului, spun organizatorii, incantati de bilant. In cele sase luni cat a durat Expozitia, le-au trecut pragul peste 72 de milioane de vizitatori.

Spectacolul a pus punct celui mai grandios eveniment turistic organizat vreodata in China. Dornice sa reconfirme statutul tarii lor de putere economica in plin avant, gazdele nu s-au uitat la bani.

Oficial, au cheltuit 4,3 miliarde dolari numai pentru organizarea evenimentului si alte zeci de milioane pe proiecte de infrastructura. Surse neoficiale sustin ca suma totala ajunge la.... 60 de miliarde.

192 de tari si 50 de organizatii au participat la evenimentul vizitat de peste 72 de milioane de oameni, al carui slogan a fost "Un oras mai bun, o viata mai buna".

Unii au stat chiar si zece ore la coada pentru accesul in cele mai spectaculoase expozitii, intinse pe o suprafata de 5,3 kilometri patrati, de doua ori cat Principatul Monaco.

Evenimentele organizate in Pavilionul Romaniei, botezat "Greenopolis", au atras peste patru milioane de vizitatori.

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO