Rusii castiga bani buni din turismul pentru fertilitate!

11-08-2009 00:00

Tot mai multe femei din Occident vor sa devina mame la varste inaintate. Cum exista cerere, creste si oferta. Nu in tarile lor, unde e scump si sunt tot felul de restrictii. In Rusia, clinicile de fertilizare in vitro apar ca ciupercile dupa ploaie.

 

Oferta e imbatabila: ieftin, sigur si fara ca cineva sa-si bata capul cu chestiuni de morala. Asa s-a nascut o afacere banoasa: turismul pentru fertilitate.

Este o procedura delicata si destul de complicata. Insa, pentru multe femei, fertilizarea in vitro este singura sansa de a avea un copil.

In Occident, tratamentul poate fi din cale afara de costisitor, iar rezultatele nu sunt intotdeauna garantate. Ba mai mult, in anumite tari, legea pur si simplu le interzice femeilor care au trecut de o anumita varsta sa mai apeleze la aceasta procedura.

Pentru tratamente care ar putea costa cateva zeci de mii de dolari in Vest, doritoarele platesc doar cateva mii de dolari in Rusia. Iar "pachetul" oferit are si alte avantaje: nicio limita de varsta pentru pacientii din strainatate. Nicio lege care sa impuna ca identitatea donatorului de sperma sa fie revelata copilului.

Chiar si in Rusia mai exista uneori dezbateri in privinta varstei maxime la care o femeie sa devina mama. Cum, insa, legile raman foarte flexibile, clinicile ignora chestiunile de moralitate, in fata tentatiei unui profit substantial.


VIDEO PROTVPLUS.RO