Rusia critica tara unde a construit primul reactor nuclear. Putin: "Ce face Iranul e inacceptabil"

Ultima actualizare: 15-06-2013 07:00
Vladimir Putin

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat marti ca Iranul are dreptul sa dezvolte un program nuclear civil, insa a criticat amenintarile Teheranului impotriva Israelului, pe care le-a calificat drept "inacceptabile", relateaza AFP.

"Iranul se afla intr-o regiune foarte dificila", a declarat Putin la Moscova, intr-un interviu televizat.

"Cand auzim amenintarile proferate de Iran catre vecinii sai, indeosebi impotriva Israelului, cand auzim din partea Iranului ca Israelul ar trebui distrus, consider ca este total inacceptabil", a declarat el.

Aparent, presedintele Putin s-a referit la comentariile facute in ultimii ani de presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, care isi va incheia cel de-al doilea mandat dupa alegerile prezidentiale de vineri.

Rusia este un apropiat partener comercial al Iranului, caruia ii furnizeaza armament si pe teritoriul caruia a construit primul reactor nuclear, in apropiere de Bushehr.

In acelasi timp, Moscova a adoptat in ultimii ani o atitudine mai ferma in raport cu Iranul, cerandu-i sa coopereze cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA).

Tarile occidentale si Israelul suspecteaza Iranul ca intentioneaza sa se doteze cu arma atomica, acuzatii dezmintite oficial de Teheran.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO