Rogozin îi ameninţă pe ”românii răzbunători” şi ”bulgarii fricoşi” cu racheta Satan 2

Ultima actualizare: 06-06-2022 15:01
lansare racheta Sarmat
Pro TV

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos - Agenția Spațială a Rusiei - a lansat un mesaj amenințător la adresa țărilor care și-au închis granițele pentru avionul care trebuia să-l ducă pe ministrul Lavrov la Belgrad.

 

 

”La asta este bună racheta Sarmat? Ea nu o să ceară aprobare de zbor bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună” - a scris pe Twitter Rogozin.

De altfel, Kremlinul a calificat luni drept "un act ostil" închiderea de către trei ţări europene a spaţiului lor aerian pentru avionul ministrului rus de externe Serghei Lavrov, ceea ce a dus la anularea vizitei sale în Serbia.

Sarmat are o rază de acţiune de 18.000 de kilometri şi poate transporta focoase nucleare. Aceasta ar permite Rusiei să atingă ţinte în întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

 

În luna mai, Rogozin a anunțat că Rusia intenţionează să pună în funcţiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat până la finalul acestei toamne.

Rachetele urmează să fie fabricate în oraşul siberian Krasnoyarsk.

Racheta balistică intercontinentală Sarmat - botezată de occidentali Satan 2 - este una dintre ”armele-minune” anunţate de Putin în 2018, şi una dintre cele mai puternice rachete cu încărcătură nucleară din lume.

 

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO