Angajații de la ZOO Londra duc negocieri dure. Cum conving animalele să se lase cântărite

23-08-2019 19:30


Angajaţii Grădinii Zoologice din Londra au început operaţiunea anuală de "măsurare şi cântărire" a animalelor.

De la şerpi, până la primate zglobii ori mamifere cu gabarit depăşit, toţi locatarii trec prin această procedură. Cei care se lasă greu puşi pe cântar sunt ademeniţi cu gustările preferate.

Cum să cântăreşti nişte maimuţe jucăuşe care nu stau o clipă locului? Le atragi cu ceva bun de ronţăit! Pentru vietăţile care adora socializarea, precum suricatele, e o adevărată provocare să le convingi să nu se îngrămădească 4-5 deodată pe cântar.

Pentru animalele mari, precum rinoceri, girafe ori urşi, sunt folosite dispozitive potrivite, iar, la polul opus, pentru examinarea unor creaturi de câţiva centimetri, e nevoie de cântare ...medicinale.

Teague Stubbington, îngrijitor Zoo Londra: ”Cântărirea ne ajută să prevedem nașterile și sarcinile. Pentru programele de înmulțire, e important să știm dacă unele femele vor avea pui. Pe de altă parte, să știm dacă animalele sunt în graficul normal de greutate ne ajută să le menținem în formă. De asemenea, când le administrăm medicamente, e important să le cunoaștem greutatea, pentru dozajul optim”.

Grădina Zologica din Londra număra peste 19 mii de locatari, aşa că operaţiunea se întinde pe mai multe zile. Informaţiile sunt centralizate şi puse la dispoziţia unui Centru internaţional de date pentru animalele ţinute în captivitate.

Se fac apoi comparaţii de la un an la altul şi de la o grădină zoo la alta şi, în caz de nevoie, dieta animalelor suferă modificări. Datele sunt folositoare mai ales pentru a supraveghea starea de sănătate a speciilor pe cale de dispariţie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO