Richard Gere intervine în situația migranților refuzați de Salvini. Mesajul transmis

Dată publicare: 18-08-2019 07:52
Dată actualizare: 18-08-2019 19:49


Situaţie dramatică în marea Mediterană, acolo unde o navă de salvare cu peste 100 de migranţi la bord aşteaptă de peste 2 săptămâni să fie lăsată să intre în apele italiene.

 

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a permis unui număr de 27 de minori să coboare pe insula Lampedusa, la scurt timp după ce oficialii ONG-ului care i-a salvat pe migranţi au anunţat că nu mai pot face faţă situaţiei.

Actorul Richard Gere a transmis un nou mesaj de susţinere a salvatorilor şi i-a îndemnat pe cât mai mulţi să-i ajute pe migranţi.

Situația navei blocată de 17 zile în largul apelor italiene, este critică. Pe navă, cei 19 membri ai echipajului sunt supuși unor tensiuni uriașe, iar coordonatorul misiunii de salvare a transmis un mesaj disperat în care anunța că nu mai poate garanta siguranța celor 134 de migranți și 19 membri ai echipajului.

Oscar Camps, fondatorul operaţiunii de salvare: "Situația pe nava "Brațe Deschise" a scăpat de sub control, e peste puterile noastre. În orice moment pot avea loc violențe, iar noi nu vom fi în stare să le oprim. Sunt 100 de moduri în care pasagerii se pot răni singuri pe această navă și 100 de moduri în care se pot sinucide la bord. Nu avem capacitatea și nici nu-i putem controla pe acești 134 de oameni."

Și actorul Richard Gere a transmis un nou apel în care cere și altora să se implice și să ofere susținere - economică sau legală - pentru migranți.

Richard Gere, actor: "Acești oameni sunt niște îngeri. Oameni care au supraviețuit războiului civil din Libia, tragediilor și traumelor doar ca să ajungă la bărci și de acolo pe mare. Sunt oameni extraordinari, nobili, puternici. Și apoi sunt voluntarii care au renunțat la viețile lor ca să-i ajute pe alții. Sunt oameni extraordinari."

La câteva ore de la acest mesaj disperat, ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a acceptat ca 27 de minori să coboare de pe navă și să fie debarcați în Lampedusa. Salvini a spus însă în nenumărate rânduri că nu va ceda în problema migranților.

Matteo Salvini, ministrul italian de interne: "E clar că se încearcă un proiect de deschidere a porturilor italiene și de transformare a Italiei în tabăra de refugiați a Europei. Câtă vreme sunt în viață, nu mă voi preda și voi rezista acestei rușini."

Nava i-a salvat pe migranți în urmă cu peste două săptămâni, în largul Libiei, iar ONG-ul care coordonează operațiunea a obținut în instanță dreptul de a intra în apele teritoriale ale Italiei, dar nu poate face asta din cauza interdicției instituite de ministrul de interne Matteo Salvini. Până acum, România și alte cinci state europene s-au arătat dispuse să-i primească pe migranți.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   


VIDEO PROTVPLUS.RO