Richard Barnett, cel care s-a urcat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi, a fost arestat

Ultima actualizare: 09-01-2021 15:54
Richard Barnett
AFP

Richard Barnett, bărbatul în vârstă de 60 de ani, care a fost fotografiat urcat cu picioarele pe biroul speaker-ului Camerei Reprezentanților din SUA, a fost arestat.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de justiție din SUA, bărbatul din Arkansas urmează să fie extrădat la Washington, DC.

"Imaginile șocante ale domnului Barnett, cu cizmele urcate pe un birou în biroul Președintelui Camerei, miercuri, au fost respingătoare", a declarat Jeffrey A. Rosen, procuror general al Statelor Unite. ”Iar cei care s-au dovedit a fi comis fapte criminale în timpul asaltului Capitoliului, vor fi confruntați cu justiția”.

Potrivit documentelor instanței, Poliția Capitoliului SUA a aflat că o persoană a intrat în zona de birouri, restricționată, a președintelui Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi și a fost fotografiată cu picioarele urcate pe mobilă. Aceste fotografii au fost difuzate de numeroase platforme media, care au identificat persoana ca fiind Barnett.

O căutare în bazele de date de aplicare a legii a confirmat că persoana din fotografiile de știri părea să fie, de fapt, Barnett - a mai precizat Departamentul de Justiție al SUA.

"Acest caz este doar unul dintr-un număr care demonstrează faptele necuviincioase care au fost comise miercuri la Capitoliu", a declarat Michael Sherwin, procuror american în funcție pentru districtul Columbia.

Biroul meu se angajează să dea în judecată toate persoanele care au participat la aceste acte defăimătoare la adresa legii.”, a mai precizat el.

"Capitoliul SUA este una dintre cele mai reprezentative clădiri din țara noastră și un simbol al Constituției și al oamenilor pe care am jurat să îi protejăm, iar distrugerea ei nu va fi tolerată", a spus și Steven M. D'Antuono, asistent director responsabil cu Biroul FBI din Washington.

„Această arestare demonstrează tuturor persoanelor implicate în incursiunea din 6 ianuarie în Capitoliul SUA că FBI vă va găsi și vă va trage la răspundere pentru crimele dvs., indiferent de locația dvs. Mulțumim biroului FBI Little Rock Field pentru asistența lor rapidă în aducerea acestui făptaș în fața justiției.” - a mai spus D'Antuono.

Barnett este acuzat că a intrat cu bună știință și a rămas într-o orice clădire sau teren aflate într-o zonă restricționată, fără autoritate legală. De asemenea, el este acuzat de intrare violentă și conduită dezordonată în Capitoliu; furt de bani publici, proprietăți private sau înregistrări.

Dacă va fi condamnat, el va fi pedepsit cu maximum un an de închisoare. Pedepsele pentru infracțiuni federale sunt de obicei mai mici decât pedepsele maxime.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO