Revenirea lui Putin la Kremlin le aduce rusilor patru zile libere. Ce vor face in aceasta perioada

15-03-2012 16:24

Vladimir Putin

Premierul rus Vladimir Putin a decretat joi patru zile libere, inclusiv 7 mai, ziua investiturii sale la Kremlin, oficial pentru ca rusii sa se ocupe de "gradinarit", au anuntat agentiile ruse, citate de AFP.

Presedintele ales nu a facut nicio referire la depunerea juramantului care va marca revenirea sa la Kremlin dupa patru ani la conducerea Guvernului.

Putin a declarat ca din 6 pana in 9 mai, rusii nu vor mai merge la serviciu, "populatia exprimandu-se in favoarea unor zile libere suplimentare pentru a merge la tara, la gradinarit".

Ziua de 9 mai, data la care rusii celebreaza sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, este libera in fiecare an. In plus, se va lucra in sambetele de 5 si 12 mai in schimbul liberelor de pe 7 si 8 mai.

Vladimir Putin a fost ales la presedintie cu aproape 64 la suta din voturi la 4 martie, in conditii controversate si in pofida unei importante miscari de contestare.

Dupa doua mandate de presedinte (2000-2008), el a parasit Kremlinul pentru a deveni premier deoarece nu putea sa detina mai mult de doua mandate consecutiv, conform Constitutiei.

El i-a lasat functia de sef al statului unui subordonat, Dmitri Medvedev, care s-a retras in fata mentorului sau pentru a permite revenirea acestuia la presedintie in 2012.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO