Restaurantul in care mancarea este gatita si servita de detinuti. Surpriza de care au avut parte clientii: Ne-a placut ideea
Paste cu castane, carne de vanat si merisoare, pui cu alune la cuptor si peste spada cu cimbru. Sunt doar cateva dintre specialitatile din meniul restaurantului "In Galera".
Dupa cum ii spune si numele, este primul local din Italia ce functioneaza in cadrul unui penitenciar.
Massimo Parisi, directorul penitenciarului, a declarat ca "ideea a fost de impact. Cred ca aceasta este ocazia noastra pentru a le prezenta oamenilor o lume cu care, in alte conditii, nu ar fi intrat in contact."
Impinsi de curiozitate ori manati de principii, clientii s-au inghesuit sa testeze preparatele.
"Am aflat despre acest restaurant din ziar. Ne-a placut ideea si am vrut sa sustinem acest proiect." A spus unul dintre clienti.
Aproape tot personalul restaurantului, de la bucatar, pana la chelneri, este format din detinuti. Au fost alesi cei care stiau deja sa gateasca sau care aveau inclinatie spre gastronomie.
Un angajat a marturisit ca "prima zi de lucru a fost destul de grea, fiindca ne dezobisnuisem sa avem contact cu oameni din afara penitenciarului."
De 11 ani detinutii pregateau preparatele ce erau distribuite la evenimente cu pretentii de o firma de catering. De altfel, proprietara acestei companii a fost cea care a initiat proiectul.
Silvia Polleri, administratorul restaurantului: "Vrem ca societatea sa cunoasca aceasta lume, ca sa fie pregatita sa ii primeasca cum se cuvinte pe acesti oameni atunci cand ei vor fi eliberati."
Restaurantul este deschis zilnic, de la pranz pana seara. Rezervarile se fac prin telefon, iar cei interesati au fost sfatuiti sa nu stea pe ganduri, intrucat cererea este foarte mare.