Răsturnare de situaţie în cazul "camionului morţii". Cu ce s-ar ocupa de fapt şoferul

Ultima actualizare: 24-10-2019 20:47

Cei 39 de migranți, găsiți fără viață într-un camion frigorific, în apropiere de Londra, erau de naționalitate chineză, au anunțat autoritățile.

Poliția îl anchetează pe șoferul nord-irlandez, aflat în arest, sub suspiciunea de omor. 8 femei și 31 de bărbați au pierit în camionul pe care îl conducea, însă, cel mai probabil, individul făcea parte dintr-o rețea de trafic de persoane. Polițiștii au făcut deja mai multe percheziții în Irlanda de Nord.

După aproape 12 ore de cercetări la fața locului, anchetatorii britanci au mutat camionul în care 39 de oameni au pierit în condiții înfiorătoare, în containerul unde temperatura era de minus 25 de grade celsius.

Pippa Mills, Essex Police: „Camionul este mutat într-un loc securizat, la Tilbury Docks, astfel încât trupurile să fie mutate, fără a prejudicia demnitatea victimelor. Încă nu le-am identificat și trebuie să analizăm cu toată delicatețea această chestiune.”

Pe de altă parte, anchetatorii, reuniți într-o echipă internațională, fac eforturi să reconstituie traseul containerului înainte de a fi ajuns miercuri dimineață în Essex, la 25 de km de Londra.

Se crede că remorca, nu și partea din față, cu cabină și motor, a fost adusă cu feribotul din Bruges. De unde venise în portul belgian, încă nu se știe.

Inițial, s-a crezut că a plecat din Bulgaria, pentru că acolo era înmatriculat camionul, dar autoritățile de la Sofia au demontat această ipoteză.

Boyko Borisov, premierul Bulgariei: „Camionul a fost înmatriculat în 2017, în Bulgaria. O femeie din Irlanda a depus actele, apoi tirul a părăsit Bulgaria și nu a mai revenit niciodată în țară. Șoferul e irlandez.”

Pe parbriz sunt stickere irlandeze și se știe că numeroase camioane irlandeze sunt înmatriculate în Bulgaria, din motive fiscale.

Șoferul aflat în custodia poliției este Morris Robinson, un nord-irlandez de 25 de ani.

Un martor a declarat la poliție că a văzut camionul fără remorcă parcat marți după-amiază, cu 10 ore înainte să se ducă la docuri, în așteptarea feribotului.

Andy Larkin, manager atelier: „Ce mi-a atras atenția a fost cabina în sine. Părea scumpă, farurile, vopseaua, nu sunt obișnuite pentru o companie de transport, mai degrabă e o cabina privată.”

Reporter: „Ați observat prezența cuiva în acel moment în cabina?”

Manager atelier: „M-am gândit că cineva doarme înăuntru, pentru că erau trase perdelele, sugerând că șoferul dormea în interior.”

Numărul mare de victime sugerează o activitate de trafic de ființe umane, o rețea care aduce clandestin migranți în Marea Britanie. În consecință, șoferul irlandez arestat este probabil doar o verigă a rețelei criminale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO