Ramasite umane de la atentatele din 11 septembrie au fost incinerate si aruncate la groapa de gunoi

29-02-2012 09:39

WTC

Ramasite umane descoperite dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 au fost incinerate si aruncate la o groapa de gunoi, a anuntat marti Departamentul american al Apararii, in timp ce Casa Alba a calificat aceste fapte drept "inacceptabile".

Aceasta dezvaluire este cuprinsa intr-un raport referitor la morga militara de la baza aeriana din Dover (Delaware, est), care a fost criticata in noiembrie pentru gestionarea deficienta a ramasitelor umane apartinand soldatilor morti in Irak si Afganistan.

Unele au fost pierdute sau incurcate, altele au ajuns intr-o groapa de gunoi din Virginia (est). Dar se pare ca acestea nu sunt singurele.

"Mai multe ramasite provenind de la atentatul asupra Pentagonului si de la locul unde s-a prabusit un avion la Shanksville", la 11 septembrie 2001, au fost de asemenea trimise la o groapa de gunoi, potrivit raportului de marti.

"Odata incinerate, aceste resturi au fost plasate in containere sigilate care au fost livrate unui subcontractant responsabil cu tratarea deseurilor medicale", potrivit raportului.

Pentagonul a recunoscut anul trecut ca ramasite apartinand soldatilor ucisi in Irak si Afganistan si tratate la Dover au fost incinerate si aruncate la o groapa de gunoi din Virginia.

Aceasta dezvaluire a generat furia familiilor militarilor si a condus la implementarea unei noi politici. Aceasta prevede ca ramasitele incinerate care nu sunt identificate sa fie scufundate in apa.

Raportul de marti este in contradictie cu o versiune precedenta a Fortelor aeriene, care anuntasera anul trecut ca nu exista date despre modul in care au fost gestionate inainte de 2003 ramasitele umane neidentificate.

Secretarul american pentru Fortele aeriene, Michael Donley, a afirmat marti ca Fortele aeriene isi accepta "responsabilitatea si vina" pentru gestionarea deficienta descoperita la Dover si depun eforturi pentru ca acest gen de eroare sa nu se mai intample.

Casa Alba a reactionat dur marti seara la aceste concluzii, denuntand gestionarea "inacceptabila" a ramasitelor la Dover si declarandu-se "profund preocupata".

"Presedintele (Barack Obama) a fost informat despre ancheta (...) si sustine ferm eforturile depuse de Pentagon pentru a implementa schimbari profunde astfel incat acest gen de incidente sa nu se mai produca niciodata", a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei, Jay Carney, intr-un comunicat.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO