Putin, despre jurământul ”Mori, dar nu te predai”: ”Garanția absolută a invincibilității Rusiei”


Ultimul update: Joi 09 Mai 2019 20:03
Data publicarii: Joi 09 Mai 2019 18:52
Categorie: Stiri externe

Rusia a sărbătorit astăzi ''Ziua Victoriei'', cu tradiționala paradă militară, din Piața Roșie, eveniment prin care a ținut să arate lumii, încă o dată, disciplina trupelor sale, și cel mai avansat armament de care dispune.

În fața a mii de soldați, însuflețiți de elan patriotic, Vladimir Putin a spus că "armata rusă e gata să respingă, orice potențială agresiune". 9 mai ,este una dintre cele mai mari sărbători, prin care Rusia marchează - cu o zi mai târziu decât foștii săi aliați din Vest, înfrângerea Germaniei naziste. Imagini de la parada militară, în galeria foto din acest articol!

Ministrul apărării şi comandantul armatei au trecut în revistă trupele de la bordul a doua limuzine decapotabile Aurus - noile vehicule de lux concepute în Rusia pentru transportul înalţilor demnitari. Preşedintele Putin are la dispoziţie o variantă blindată, care, se spune, rivalizează cu maşina preşedinţilor americani supranumita "Bestia".

Puţin: "Acest jurământ (Mori, dar nu te predai!) a fost adoptat și de generația de astăzi de apărători ai pământului strămoșesc și este garanția absolută a fiabilității și invincibilității armelor Rusiei. Astfel, milioane de oameni au gândit și au acționat în anii Marelui Război Patriotic."

Peste 13.000 de soldaţi au defilat prin Piaţa Rosie, unii purtând noile puşti de asalt AK 12, care, după tot felul de teste, au intrat în producţie de masa anul trecut. Prin fata tribunei oficiale au trecut şi peste 130 de vehicule militare - de la faimosul T34, recunoscut pentru eficienţa sa în batalile celui de al doilea război mondial şi până la lansatoarele mobile de rachete balistice intercontinentale, Yars.

Însă, avioanele şi elicopterele care urmau să ia parte la parada nu au mai decolat, oficial din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit unor statistici, Rusia aloca pentru cheltuielile militare 63 de miliarde de dolari, anual, fiind depăşită la acest capitol doar de Statele Unite.

Desfăşurarea de forţe de la Moscova a fost, ca întotdeauna, cea mai mare şi mai impresionată dintre zecile de parade şi alte manifestări care au avut loc în întreaga Federaţie Rusă.

Putin: Rusia va continua să-şi dezvolte potenţialul de apărare, dar este deschisă cooperării
 

Lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial sunt şi în prezent actuale, iar Rusia va continua să-şi dezvolte potenţialul de apărare, dar rămâne deschisă cooperării cu alte ţări în lupta împotriva terorismului, extremismului şi a neonazismului, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin.

”Am făcut şi vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura o capacitate ridicată de luptă pentru trupele noastre, un potenţial de apărare la cel mai modern nivel, vom consolida şi mai mult prestigiul serviciului militar, autoritatea soldaţilor şi ofiţerilor, apărători ai Patriei”, a afirmat preşedintele rus.

”Lansăm un apel tuturor ţărilor să conştientizeze responsabilitatea noastră comună în ceea ce priveşte crearea unui sistem de securitate eficient şi egal pentru toţi”, a adăugat şeful statului rus.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Paradă de Ziua Victoriei, la Moscova. Armata rusă şi-a etalat armele de ultimă generație
Paradă de Ziua Victoriei, la Moscova. Armata rusă şi-a etalat armele de ultimă generație
FULLSCREEN
Putin, despre jurământul ”Mori, dar nu te predai”: ”Garanția absolută a invincibilității Rusiei”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
putin si merkel
Merkel, Macron și Putin au discutat la telefon. Subiectele dezbătute
Călugării care au reînviat o bere veche de peste 200 de ani. Secretele rețetei medievale
Momentul dramatic în care o femeie este salvată din inundații. VIDEO
Scheletul unui călugăr, descoperit în interiorul unei statui. Ipoteza specialiștilor. FOTO
Iubita fiului premierului danez, obligată să părăsească Danemarca
Cum a apărut Britney Spears, la scurt timp după ce s-a externat din clinica de psihiatrie
Țara în care jafurile sunt la ordinea zilei. Soluția salvatoare găsită de locuitori
Mexicanii umblă la ei cu telefoane false, pe care le dau hoților atunci când sunt jefuiți
Momentul în care 6 bombardiere și avioane de vânătoare ruse sunt interceptate de F-22 americane
Decizie istorică în UE: tacâmurile și farfuriile din plastic și bețișoarele pentru urechi, interzise
Un primar din Franţa oferă pastile Viagra localnicilor. Cum i-a venit ideea inedită
Britanicii ar putea avea un al doilea referendum privind Brexit. Anunțul premierului May
Ce se ascundea în peretele unui dormitor. Proprietarii au auzit zgomote în interior