Pui de urs, învățați de oameni cum să se comporte în sălbăticie. „O mare provocare”


Ultimul update: Miercuri 08 Mai 2019 14:10
Data publicarii: Miercuri 08 Mai 2019 13:30
Categorie: Stiri externe

Rămaşi fără mamă, trei pui de urs din Bulgaria au învăţat, cu ajutorul oamenilor, cum să se comporte în sălbăticie.

 Au petrecut un an într-un sanctuar pentru urşi orfani, unde au aflat într-un mod controlat ce înseamnă viaţa în libertate. Şi, în cele din urmă, au fost eliberaţi.

Radostina, Mitko şi Yonas au fost găsiţi întâmplător în aprilie, anul trecut, într-o regiune sălbatică a munţilor Rodopi. Puii aveau trei luni când au fost duşi într-un centru de protecţie a animalelor sălbatice.

Yavor Gechev, Four Paws: „În urmă cu un an, puii de urs au fost găsiţi într-o zonă muntoasă din Bulgaria singuri, fără mamă. Nimeni nu le-a dat vreo şansă de supravieţuire."

Voluntarii bulgari au cerut ajutorul colegilor de la un sanctuar pentru urşi din Grecia. Ursuleţii au fost mutaţi acolo, unde au învăţat ce trebuie să facă pentru a se reintegra în sălbăticie.

Yavor Gechev, Four Paws: „Am decis că Radostina, Mitko şi Yonas merită să trăiască în libertate, ca orice urs sălbatic, într-o frumoasă pădure de-aici din Bulgaria, în mediul lor natural. Aşa că ne-am implicat în această misiune de salvare, această mare provocare, fără să ştim ce se va întâmpla."

Urşii orfani s-au descurcat de minune în cadrul programului de reabilitare, care a durat un an. Au fost vaccinaţi şi au primit câte un microcip, ca să fie mai uşor de localizat.

În cele din urmă au fost eliberaţi într-o pădure din Munţii Balcani, departe de orice aşezare umană şi într-o zonă în care nu mai există alţi urşi. Totul pentru siguranţa micuţilor, nevoiţi de acum să se descurce singuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Bărbat ucis de urs, în Vrancea. Omul avea o furcă la el ca să se apere
Gestul unor muncitori, după ce au găsit un pui de urs rătăcit de mama lui
Explicaţia primarului care a batjocorit ursul ucis.
VIDEO PROTVPLUS.RO