Proteste antiguvernamentale in Pakistan. Manifestantii au oprit emisia televiziunii publice

01-09-2014 11:06

Pakistan

Manifestanti antiguvernamentali pakistanezi au patruns luni in sediul televiziunii publice PTV din centrul capitalei Islamabad si au oprit emisia, a anuntat postul de televiziune,

"Manifestanti au intrat in birourile PTV, debranseaza firele, suntem in stare de asediu, sunt pe cale sa ne pirateze emisia", a declarat un prezentator la postul de televiziune PTV, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Dupa cateva momente, televiziunea nu mai emitea. Manifestantii, dotati cu bate, au distrus de asemenea instalatiile televiziunii si au smuls afise cu premierul Nawaz Sharif, caruia ii cer demisia. Dupa aproximativ 30 de minute, soldatii pakistanezi au intervenit si i-au evacuat pe cei cateva sute de manifestanti, reluand controlul asupra postului public de televiziune. Partizanii opozantilor Imran Khan, fost jucator de cricket devenit politician nationalist, si Tahir ul-Qadri, un lider religios stabilit in Canada, protesteaza de la 15 august in capitala pakistaneza pentru a cere demisia premierului, pe care il acuza de fraude la alegerile legislative din mai 2013.

Manifestatiile au fost pasnice pana sambata seara, cand cei doi opozanti le-au cerut sustinatorilor lor sa se deplaseze in fata resedintei premierului, situata pe bulevardul Constitutiei, in apropiere de enclava diplomatica unde se afla principalele ambasade. In fata miilor de manifestanti, politia a recurs la gaze lacrimogene si la gloante de cauciuc.Aceste confruntari intre politie si manifestanti, care continuau luni in centrul orasului, s-au soldat cu cel putin trei morti si aproape 500 de raniti, intre care aproximativ 100 de femei si copii.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO