Avertismentul presedintelui Francois Hollande, inainte de UEFA Euro 2016. "Daca trebuie sa existe decizii, ele vor fi luate"

Ultima actualizare: 13-06-2016 01:07
Francois Hollande

 Francois Hollande a promis joi la Tulle ca "statul va lua toate masurile necesare" pentru a face fata grevelor, care perturba tara in ajunul deschiderii UEFA Euro-2016, facand "apel la responsabilitatea fiecaruia", informeaza AFP.

 "Voi fi extrem de atent si vigilent si, in cursul zilei de maine, daca trebuie sa existe decizii, ele vor fi luate", a adaugat seful statului francez, in timp ce angajatii de la caile ferate care deservesc Stade de France, unde va avea loc vineri seara meciul de deschidere Euro-2016 Franta-Romania, au avertizat ca vor fi masiv in greva... Fiti siguri ca serviciile publice vor fi asigurate si statul va prelua toate responsabilitatile", a insistat Hollande.

"Fac apel la responsabilitatea fiecaruia", a subliniat seful statului, "daca statul trebuie sa-si faca datoria, el va lua toate masurile necesare pentru a primi, transporta" si "asigura ca meciurile pot sa se tina in conditiile cerute de securitate", a mai subliniat el.

Citeste si: FRANTA - ROMANIA, LIVE BLOG: Afla aici tot ce se intampla inaintea meciului de deschiderede la UEFA Euro 2016

"Dar in acelasi timp, trebuie de asemenea ca cei care sunt in miscarile (greviste n.r.) sau care le organizeaza sa isi asume responsabilitatea". Pentru ca "acest mare eveniment sa poata fi o sarbatoare populara" cu responsabilitati "partajate", a remarcat Hollande.

Potrivit lui Hollande, Franta trebuie sa profite "de ocazia" Euro-2016 si sa arate ce are "cel mai bun", in special orasul Paris, candidat pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024 si care trebuie sa arate "cea mai buna imagine" posibila.

Cu toate acestea, François Hollande a incheiat intr-o nota pozitiva: "Vom da o imagine in lume si aceasta imagine va corespunde cu ceea ce este Franta... prima destinatie turistica din lume".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO