Primul deces în Europa din cauza epidemiei de coronavirus. Un turist din China a murit în Paris

15-02-2020 13:47


Un turist din China, în vârstă de 80 de ani, a murit într-un spital din Paris sâmbătă, din cauza infecţiei cu coronavirus.

Bărbatul de 80 de ani venea din provincia chineză Hubei. El a ajuns pe 16 ianuarie în Franţa şi a fost plasat în carantină într-un spital din Paris pe 25 ianuarie, conform BBC. Turistul a murit pe 15 februarie, a anunţat ministrul francez al Sănătăţii, Agnčs Buzyn.

 

Cine este prima victimă în Europa a coronavirusului

 

Victima este un bărbat originar din provincia chineză Hubei, regiunea aflată în centrul epidemiei, care a sosit în Franţa la data de 16 ianuarie şi a fost internat la 25 ianuarie în condiţii de izolare la spitalul Bichat din Paris. 

Fiica bărbatului a fost de asemenea internată în spital cu virusul Covid-19, însă viaţa sa este în afara oricărui pericol şi urmează să fie externată curând, a spus Buzyn.

 

Bilanţul epidemiei de coronavirus sâmbătă 15 februarie

 

Sâmbătă dimineaţa, bilanţul ajunsese la 1.523 de morţi în China continentală. – dintre care 143 în ultimele 24 de ore şi peste 66 de mii de persoane infectate. Covid-19 s-a extins în peste 28 de țări, Egiptul confirmând vineri primul caz de coronavirus din Africa.

Şi un român se află printre persoanele infectate, el lucrând pe o navă de croazieră care se află acum în carantină în Yokohama.

12 experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vor ajunge în acest weekend în China. Vor demara împreună cu autorităţile de acolo o misiune comună pentru investigarea epidemiei de coronavirus.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO