Primul caz de gripa “porcina”, confirmat in Polonia

gripa porcina

Polonia a semnalat primul caz de gripa “porcina”, testele confirmand prezenta virusului A (H1N1) la o femeie care s-a intors recent din Statele Unite, anunta AFP.

Femeia s-a prezentat marti la spitalul din Mielec cu simptome de gripa.

"Am primit o informatie de la serviciile sanitare care confirma ca avem de-a face cu un prim caz de contaminare cu gripa A (H1N1)", a declarat ministrul sanatatii din Polonia.

"Este vorba despre o pacienta in varsta de 58 de ani care s-a intors de la New York la 2 mai", a precizat ea.

Femeia s-a prezentat marti la spitalul din Mielec cu simptome de gripa. "Ea se simte bine. Suntem in continuare foarte optimisti in privinta acestui caz", a precizat pentru televiziunea publica purtatorul de cuvant al spitalului Mielec, Aneta Dyka-Urbanska.

Citește și
Gripa porcina
NY Times: Gripa "porcina" provine din Romania, de la pesta porcina?
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

NY Times: Gripa "porcina" provine din Romania, de la pesta porcina?

Gripa "porcina" vine de pe continentul american, nu din Romania!

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Ion Bazac: Gripa
Ion Bazac: Gripa "porcina" vine de pe continentul american, nu din Romania!

UPDATE: "Este o mare porcarie" sa credem ca gripa porcina a pornit din Romania. Aceasta este reactia ministrului sanatatii, Ion Bazac, dupa ce ziarul New York Times a lansat o speculatie, conform careia boala ar fi plecat de la fermele de porci de la noi.

NY Times: Gripa
NY Times: Gripa "porcina" provine din Romania, de la pesta porcina?

NY Times prezinta activitatile din Romania ale grupului Smithfield, care detine o ferma de porci in Mexic suspectata de aparitia gripei porcine, amintind de cazurile de pesta cu care acesta s-a confruntat in trecut pe piata romaneasca.

Nu e gripa
Nu e gripa "porcina" in Romania! Pacientul de la Ploiesti are viroza

UPDATE: Ordine si disciplina intr-un spital din Ploiesti, unde medicii s-au temut ca au un pacient infectat cu virusul gripei "porcine". Tanarul s-a plans de febra si dureri musculare, la scurt timp dupa ce s-a intors din Italia.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record
Măsură radicală luată în Ungaria. Locul de care nimeni nu mai are voie să se apropie după ce Dunărea a atins un nivel record

Potrivit autorităților ungare, Dunăre a atins nivelul maxim în sâmbătă dimineața, la ora locală 07:00. Atunci ar fi măsurat în jur de 8,5 metri, iar polițiștii de aici estimau, vineri, o creștere de aproximativ 40-50 centimetri.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.