Prima paradă militară de Ziua Americii. Ce spun criticii președintelui Trump


Ultimul update: Joi 04 Iulie 2019 19:58
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2019 19:12
Categorie: Stiri externe

Ca în fiecare an, pe 4 iulie America este în sărbătoare. De Ziua Independenţei, la Washington are loc prima paradă militară.

Pentru prima dată, de Ziua independenței, are loc o paradă militară la Washington urmată de un discurs al președintelui, intitulat "Salut către America".

De altfel, Donald Trump a insistat personal pentru organizarea defilării, impresionat de tradiționala paradă de Ziua Franței la care a asistat acum doi ani. Criticii spun că Trump a reușit să politizeze până și sărbătoarea națională, iar banii cheltuiți, sunt prea mulți.

Parada prin care preşedintele Trump a ţinut să arate puterea militară a Americii a început în urmă cu puţin timp pe Constitution Avenue, în inima Wahingtonului.

Donald Trump a fost impresionat de parada militară de Ziua Franţei, la care a asistat acum doi ani, la invitaţia preşedintelui Emmanuel Macron.

Donald Trump: Având în vedere parada la care am asistat, este posibil să organizăm ceva asemănător pe 4 iulie la Washington. Au fost foarte multe avioane, o forţă militară impresionantă.

Sam Sweeney, corespondent CNN: Peste noapte, aceste blindate au fost aduse aici, în umbra Lincoln Memorial. S-au iscat, însă, multe controverse. Mulți dintre cei care au venit aici ca să facă fotografii spun că e o mare risipă de bani. Potrivit Washington Post, întregul eveniment denumit "Salut pentru America" ar costa cel puțin 2,5 milioane de dolari.

Serviciul parcurilor naţionale a alocat aceşti bani din bugetul propriu. Suma depăşeşte deja cheltuielile din anii trecuţi, dar s-ar putea dovedi că reprezintă doar o mică parte din costurile totale în privinţa cărora Casa Alba nu a oferit nicio estimare

Unii americani se simt cuprinşi de mândrie patriotică.

Localnic: Să vadă lumea cine suntem! Suntem "numărul unu" și vrem să rămânem așa. Dacă Coreea de Nord poate avea parade militare, noi de ce să nu avem.

Însă mulţi critică nu doar risipă de bani, ci şi ambiţia lui Trump de a epata. Preşedintele şi-a anunţat recent candidatura pentru al doilea mandat la Casa albă - şi numeroşi aleşi democraţi din Congres l-au avertizat în legătură cu tentaţia unui 'miting de campanie partizan şi televizat'.

Holmes Norton, plitician democrat: Ce urmează să vedem este o zi întreagă de sărbătoare politică, partizană, avându-l în distribuţie pe Donald Trump şi care este plătită de contribuabilii americani. Este prima oară când un preşedinte foloseşte sărbătoarea de 4 iulie în scop propriu.

Donald Trump: "Vrem să aducem milioane de oameni în oraşul nostru şi vrem să vină oameni care ne iubesc ţara. Pe aceia îi vrem."

Preşedintele îşi va rosti discursul intitulat "Salut către America" de la o tribună instalată în fața Memorialului Lincoln, unde în 1963 Martin Luther King a ţinut discursul istoric 'I have a dream'.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Prima paradă militară de ''Ziua Independentei'', la solicitarea specială a lui Trump
Prima paradă militară de ''Ziua Independentei'', la solicitarea specială a lui Trump
VIDEO PROTVPLUS.RO
Descoperire istorică în Germania. Secretul ascuns al unui cimitir medieval
Descoperire istorică în Germania. Secretul ascuns al unui cimitir medieval
Masacru la un studio de animație din Japonia. 12 morți și zeci de dispăruți
Inundațiile care pot provoca dispariția unor specii de animale
50 de ani de la ”pasul imens pentru omenire”. Când am putea reveni pe Lună
Tânărul care a zburat în picioare cu o puşcă în mână. Cum stătea la zeci de metri înălțime
Aterizare de urgență, lângă o plajă cu sute de oameni. Pilotul avea doar 23 de ani
notre dame
Pași mici pentru restaurarea catedralei Notre-Dame. Doar roboții ”lucrează” momentan
SUA pedepsesc Turcia după ce Erdogan a cumpărat rachete ruseşti S-400
Rusia refuză să acorde vize unor profesori la o școală în limba engleză din Moscova
Reacția lui El Chapo după ce și-a aflat sentința. Gestul făcut către soția sa
Un lichidator de la Cernobîl s-a sinucis după ce a văzut serialul HBO
Un băiat de 14 ani, batjocorit la școală, s-a sinucis în fața colegilor lui