Presa sud-coreeană: Phenianul s-ar pregăti pentru un nou tir cu rachetă


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 28 Noiembrie 2017 08:22
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-un

Semnale radio şi de activitate radar la o bază de rachete nord-coreeană suscită temeri că Phenianul pregăteşte un nou tir cu rachetă, au relatat marţi media sud-coreene şi japoneze, potrivit AFP.

Coreea de Nord a alarmat comunitatea internaţională cu programul său balistic, dar nu a mai efectuat vreun test din 15 septembrie, fapt ce a dat speranţa că înăsprirea sancţiunilor ONU va da rezultate.

Agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, citând o sursă guvernamentală, relatează totodată că un radar de urmărire a rachetelor a intrat în serviciu luni la o bază nord-coreeană neindentificată şi că traficul de telecomunicaţii s-a intensificat, scrie Agerpres.

"Este adevărat că mişcări active au fost detectate la o bază de rachete nord-coreeană", a spus sursa. "Semnale precum cele observate luni sunt detectate frecvent", a adăugat ea.

"Trebuie să observăm situaţia puţin mai mult înainte de a stabili dacă Nordul se pregăteşte de un test cu rachetă sau de exerciţiile de iarnă, care vor începe vineri", conform acesteia.

În septembrie, Coreea de Nord a efectuat cel de-al şaselea său test nuclear, cel mai puternic de până acum, şi a lansat o rachetă cu raza intermediară de acţiune, ce a survolat Japonia.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO