Pregătirile pentru Premiile Oscar sunt în toi. Filmele între care se dă lupta
Hollywood-ul freamătă în așteptarea decernării premiilor Oscar. La ceremonia de duminică seară se anticipează o luptă strânsă între cele două filme: "The Shape of Water" și "Three Billboards outside Ebbing Missiouri".
Mai puțin secrete sunt, însă, pregătirile pentru seara cea mare. Am aflat, de pildă care va fi meniul la Balul Guvernatorilor, petrecerea la care vor fi sărbătoriți câștigătorii.
Pregătirile sunt aproape finalizate la vestita sala Dolby din Hollywood care va găzdui a 90-a ceremonie de decernare a Oscarurilor.
Covorul roşu a fost întins, iar amfitrionul ceremoniei, Jimmy Kimmel, este şi el pregătit.
Kimmel recunoaşte că gafa de anul trecut, când cel mai bun film al anului a fost anunţat greşit, din cauza organizatorilor care au încurcat plicurile, îl bântuie încă.
Prezentatorul speră că organizatorii au luat măsuri ca o asemenea situaţie jenantă să nu se mai întâmple.
”Nu e bine să avem mai multe plicuri pentru aceeaşi categorie şi poate să le aranjăm pe culori. Ar fi bine să etichetăm exteriorul plicurilor. E doar o idee”, susține acesta.
În plus, nimeni nu mai are voie să folosească site-urile de socializare şi să trimită mesaje, pentru că anul trecut, unul dintre cei responsabili era ocupat să trimită fotografii cu Emma Stone, chiar înainte să se întâmple.
Mulţi critici cred că în plicul cu numele câştigătorului suprem va fi scris fie The Shape of Water, fie Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.
După marea ceremonie, câştigătorii se vor îndrepta către somptuoasa sala unde are loc Balul Guvernatorilor. Acolo, îi aşteaptă un meniu pentru toate gusturile, creat de celebrul maestru bucătar Wolfgang Puck.
”Plăcintă cu carne de pui este foarte populară. Trebuie să o fac în fiecare an. La fel şi macaroane cu brânză şi trufe negre. Vom face mici statuete Oscar din felii de somon afumat, mini burgeri şi pizza. Oamenilor le place mâncarea care îi face să se simtă bine. Însă mai avem şi câteva lucruri noi”, spune Wolfgang Puck.
La desert de pildă, va fi inaugurat un nou sortiment de ciocolată.
”Anul acesta avem ceva complet nou: ciocolată rubinie. Este prima oară în 80 de ani când se lansează un sortiment nou de ciocolată”, a completat bucătarul.
Tot pentru desert se vor prepara şi niște globuri spectaculoase din zahăr caramelizat, umplute cu spumă de căpşuni, ciocolată şi cremă mascarpone.