Prea grasi ca sa poata avea grija de propriul copil?

Ultima actualizare: 24-07-2012 12:59

Caz controversat in Scotia, unde protectia copilului a luat un bebelus chiar din patutul de la maternitate, pe motiv ca ambii parinti sunt obezi si, automat, nu pot avea grija de el.

Mama a nascut prin cezariana, acum doua saptamani, la un spital din Dundee. Dupa nici 24 de ore, asistentii sociali au venit la maternitate ca sa-i ia fetita pe care abia o adusese pe lume.

Cei doi soti, a caror identitate n-a fost dezvaluita, spun ca au fost acuzati pe nedrept ca nu pot sa aiba grija nici de bebelus, nici de ceilalti copii mai mari pe care ii au. Motivul: parintii ar fi obezi. Mama are 146 de kilograme, iar tatal, 116.

"Acesti copii sunt viata noastra. Nu iesim in oras si daca o facem, ii luam si pe copii cu noi. Sunt mereu bine imbracati, merg la scoala. Cred ca felul in care am fost tratati este inacceptabil," s-a aparat tatal fetitei.

Pana la urma, consilierii municipali din Dundee au cazut de acord ca "niciun minor nu poate fi indepartat din mediul familial pe criterii de greutate corporala a parintilor". Asa ca mama si-a primit inapoi fata.

Totusi, trei dintre copiii mai mari vor fi tratati la o clinica speciala pentru ca si ei au probleme cu excesul de greutate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO