Poza pe care Vladimir Putin o vrea interzisa. Cum apare presedintele Rusiei in imagine

Dată publicare: 28-08-2013 10:15
Dată actualizare: 31-08-2013 06:52


Politia rusa a confiscat dintr-o galerie din Sankt Petersburg un tablou care-l infatiseaza pe presedintele rus Vladimir Putin in lenjerie de femeie.

Tabloul numit "Travestit" apartine artistului Konstantin Altunin si il arata pe Putin intr-un combinezon pieptanandu-l pe premierul Dmitry Medvedev care poarta sutien si chiloti, relateaza The Guardian.

Politia rusa a confiscat tabloul din Muzeul Vlasti din Sankt Petersburg pe 26 august alaturi de alte picturi considerate ca fiind de propaganda extremista.

Printre tablourile controversate se mai numara o pictura care-l infatiseaza pe liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill I cu corpul acoperit de tatuaje.

In Rusia, insultarea autoritatilor reprezinta o fapta penala pedepsita cu pana la un an de inchisoare, astfel incat tablourile sunt considerate ilegale.

Galeria din Sankt Petersburg a fost inchisa de autoritatile ruse dupa expozitia numita "Liderii" iar proprietarul ei, Alexander Donskoy, sustine ca politia nu i-a oferit nicio explicatie si ca actiunea lor este una ilegala.


VIDEO PROTVPLUS.RO