Povestea unui supraviețuitor. Cum a fost salvat un bărbat prins sub un feribot răsturnat


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 11:45
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 11:35
Categorie: Stiri externe
lacul victoria

Un bărbat a supraviețuit 40 de ore sub un feribot răsturnat în largul lacului Victoria din Ukara, Tanzania. Timp de două zile, a crezut că nimeni nu îl caută, însă în cele din urmă bărbatul a fost salvat miraculos.

„O să mor, dar probabil cineva mă va salva”, se încuraja inginerul Augustine Charahani agățat de o scară, în sala motoarelor a feribotului răsturnat, scrie The Independent

Feribotul, principalul mijloc de transport între insulele aflate pe Lacul Victoria, era supraaglomerat la momentul accidentului, cu aproximativ 265 de pasageri și membrii ai echipajului, la bord. Mulți se întorceau de la cumpărături. În urma incidentului, aproape 228 de persoane s-au înecat, inclusiv cei care au fost prinși în cabinele pasagerilor.

Inginerul Charahani a reușit, însă, să supraviețuiască în sala motoarelor, în întuneric. „Am rămas plin de speranță că cineva va veni după mine”.

Nici până azi nu s-a stabilit cauza accidentului acvatic în urma căruia feribotul Nyerere s-a răsturnat. Supraviețuitorii susțin că o cauză ar putea fi faptul că pasagerii s-au înghesuit spre partea din față a vasului pentru a coborî, fapt ce a făcut ca ambarcațiunea să se încline și să se răstoarne

Când feribotul s-a răstunat, inginerul se afla în sala motoarelor, unde a rămas captiv timp de aproape două zile, în timp ce apa se tot acumula în încăpere. La un moment dat, bărbatul își amintește că a adormit și l-a visat pe Iisus Hristos. S-a trezit cu gândul că va scăpa de acest obstacol, având în vedere că scafandrii caută supraviețuitorii. A început să strige după ajutor, lovind pereții cu pumnii.

La un moment dat, după aproape 43 de ore petrecute în întuneric, cu gândul că va muri înecat, bărbatul a simțit cum o mână îl prinde de gleznă. Charahani și-a scuturat piciorul pentru a-i da de veste scafandrului că este în viață. Imediat salvatorul a dispărut, însă s-a reîntors cu o întreagă echipă, plănuind salvarea supraviețuitorului.

Victimei i s-a dat o mască de oxigen și i s-a spus să închidă ochii și să respire adânc. Imediat a întrezărit lumina soarelui, odată ajuns la suprafață, moment ce l-a emoționat profund. Pe țărm a fost urcat într-o ambulanță și transportat la cel mai apropiat spital pentru investigații medicale amănunțite.

În curtea clinicii se aflau mai multe sicrie ale victimelor accidentelui – „Am primit a doua șansă la viață”, a declarat bărbatul.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO