Polonia nu l-a recunoscut încă pe Biden drept președintele SUA, după alegerile din 3 noiembrie

Ultima actualizare: 24-11-2020 17:02
Biden
Shutterstock

Polonia aşteaptă să vadă cum evoluează din punct de vedere politic şi legal situaţia din Statele Unite, înainte de a-l recunoaşte pe Joe Biden ca preşedinte, a afirmat marţi ministrul polonez de externe Zbigniew Rau.

Victoria lui Biden la 3 noiembrie pune într-o situaţie dificilă guvernul conservator de dreapta de la Varşovia, apropiat de Trump, transmite Agerpres.

Preşedinţia poloneză l-a felicitat pe Biden pentru o campanie de succes, dar oficial Varşovia nu l-a recunoscut încă pe democrat ca fiind viitorul preşedinte al SUA.

Întrebat când va face acest lucru, Zbigniew Rau a afirmat că organismul care îl alege oficial pe preşedintele american, Colegiul electoral, se va întruni abia pe 14 decembrie, iar contestările în justiţie pot continua până la inaugurarea şefului statului, prevăzută pentru 20 ianuarie 2021.

"Depinde de evoluţiile politice şi legale din SUA", a declarat şeful diplomaţiei poloneze pe postul public de radio.

În timpul campaniei electorale, Biden l-a acuzat pe Trump că susţine lideri autoritari de pe plan internaţional, menţionând, între altele, cazul Poloniei, mai aminteşte Reuters.

Trump dă undă verde procesului de tranziție

 

Administrația Trump a dat undă verde procesului de tranziție către echipa președintelui ales Joe Biden.

Agenția, care se ocupă de transferul de putere, l-a înștiințat oficial pe Biden că îl consideră câștigătorul „aparent” al alegerilor prezidențiale.

La scurt timp după apariția în presă a documentului, președintele în funcție, Donald Trump, a anunțat pe Twitter că și-a mandatat echipa să coopereze pe tema tranziției. A precizat însă că nu va renunța la lupta menită să întoarcă rezultatul votului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO