Peste 200 de femei din Cașmir, atacate de bărbați neidentificați. Agresorii le taie părul


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2017 15:53
Categorie: Stiri externe
Proteste in Casmir

Peste 200 de femei din Cașmir au fost atacate de bărbați care le taie părul.

 

Femeile din această regiune administrată de autoritățile indiene își poartă, cel mai adesea, părul împletit, ceea ce face și mai ușoară misiunea agresorilor de a le tăia părul, scrie publicația britanică The Independent. În ultimele șase săptămâni, peste 200 de persoane au picat victime. 

Una dintre femeile atacate este Shaqeela Sajad, în vârstă de 24 de ani. Ea făcea curat în fața casei din localitatea Sringar, atunci când a fost atacată de un bărbat cu fața acoperită.

„Când am deschis ochii, la spital, am descoperit că îmi tăiase părul”, a mărturisit ea, pentru USA Today.

Pentru moment, poliția nu are informații cu privire la atacator sau la motivele pentru care astfel de agresiuni au loc. Pentru prinderea vinovaților, autoritățile oferă până la 600.000 de rupii, adică aproximativ 7.000 de lire.

Proteste violente

Ca urmare a valului de agresiuni, în Cașmir au avut loc proteste; guvernul indian este criticat că nu i-a găsit, încă, pe cei vinovați.

De exemplu, într-o zonă din orașul Sringar au avut loc ciocniri violente între cetățeni și forțele de ordine indiene, cauzând închiderea școlilor și magazinelor din zonă.

Sursa citată mai notează că există temeri că atacurile ar fi motivate politic, întrucât din 1989, Cașmirul încearcă să își dobândească independeța față de India sau să se unească cu Pakistanul.

Unii lideri pro-independență susțin că atacurile asupra femeilor ar face parte dintr-o conspirație a Guvernului Indian de a submina mișcarea separatistă.

La începutul anului, cazuri similare au fost raportate și în Delhi. Astfel, peste 100 de femei au fost victimele unor atacatori care le-au tăiat părul.

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO