Persoanele vaccinate cu Pfizer vor trebui să facă, probabil, și o a treia doză. Anunțul companiei

Dată publicare: 16-04-2021 07:26
Dată actualizare: 16-04-2021 07:28


vaccin Pfizer

Persoanele vaccinate împotriva Covid-19 cu Pfizer vor avea cel mai probabil nevoie de o a treia doză de vaccin în decurs de un an, iar ulterior imunizarea va fi făcută anual, a anunțat Albert Bourla, CEO Pfizer.

"O variantă este că probabil va fi necesară a treia doză, între şase şi doisprezece luni, iar apoi va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate. Pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol cheie ", a declarat Albert Bourla la CNBC.

"Este extrem de important să reducem la maxim numărul persoanelor vulnerabile la virus", a adăugat Albert Bourla.

Mai devreme, directorul celulei anti-COVID-19 din cadrul administraţiei Biden afirmase, de asemenea, că americanii vor trebui să se aştepte să primească un rapel al vaccinului pentru a-i proteja împotriva noilor tulpini ale coronavirusului în circulaţie.

"Nu ştim totul în această etapă", a recunoscut doctorul David Kessler, în timpul unei audieri în faţa parlamentarilor americani.

"Studiem durata răspunsului anticorpilor. Pare puternic, dar coboară puţin, iar noile tulpini sunt o provocare. Din motive logistice, şi numai din motive logistice, cred că ar trebui să considerăm că poate exista un rapel", a spus el.

Alianţa Pfizer/BioNTech anunţase deja în februarie că studiază într-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin împotriva noilor tulpini.

Administrat în două doze, acest vaccin foloseşte la fel produsul companiei Moderna tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager, care nu a mai fost folosită până în prezent în viaţa reală.

În acest stadiu, aceste două vaccinuri sunt cele mai performante, cu o eficacitate de 95% pentru cel de la Pfizer/BioNTech şi 94,1% pentru Moderna împotriva COVID-19, potrivit studiilor clinice.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO