"Osama bin Laden a murit in 90 de secunde". Marturia care contrazice varianta oficiala


Ultimul update: Marti 22 Mai 2012 18:04
Data publicarii: Vineri 04 Noiembrie 2011 17:44
Categorie: Stiri externe
Osama bin Laden

Autoritatile americane au spus in declaratia oficiala ca Osama bin Laden a fost omorat in timpul unui raid si schimb de focuri de 45 de minute. Chuck Pfarrer, un fost comandant al trupelor Navy SEAL, are o alta varianta.

Pfarrer sustine ca in urma mai multor discutii cu cativa militari participanti la raid a ajuns la concluzia ca declaratia oficiala este un fals.

Trupele SEAL au patruns in cladire de pe acoperis, acolo unde un elicopter le-a lasat, nu de la baza imobilului. La minute bune dupa ce bin Laden a fost omorat, elicopterul ar fi incercat sa gaseasca un loc de decolare la sol si s-a prabusit”, spune fostul comandant.

Acesta mai precizeaza ca daca trupele ar fi intrat in casa pe usa, atunci cel mai temut terorist le-ar fi sesizat prezenta si ar fi avut timp sa se inarmeze.

Bin Laden a fost mort in 90 de secunde din clipa in care raidul a inceput. Nici vorba de vreun schimb de focuri de arma intre soldati si terorist”, a mai spus acesta.

Pfarrer va publica totul intr-o carte, in care va vorbi si despre mana dreapta a lui bin Laden, Ayman Zawahiri. Fostul comandant crede ca Osama a fost gasit din cauza unei greseli pe care Ayman a facut-o, si anume trimiterea acelui curier, care i-a condus pe americani direct la casa teroristului.

Cartea urmeaza sa apara la sfarsitul acestei luni. Scoaterea ei pe piata a durat ceva mai mult pentru ca a fost nevoie de acordul autoritatilor.

Sursa: The Telegraph

Osama bin Laden avea o strategie secreta de atac impotriva SUA. Ce planuia teroristul
FOTO. Cum a fost dat de gol analistul CIA care i-a venit de hac lui Osama bin Laden
FOTO. Cum a fost dat de gol analistul CIA care i-a venit de hac lui Osama bin Laden
VIDEO PROTVPLUS.RO