ONU critică politicile lui Donald Trump privind mediul şi migraţia


Ultimul update: Joi 27 Februarie 2020 21:44
Data publicarii: Joi 27 Februarie 2020 21:42
Categorie: Stiri externe
donald trump

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a acuzat joi Administraţia preşedintelui american Donald Trump că pune în pericol sănătatea publică şi drepturile copiilor prin politicile sale de mediu şi migraţie.

Bachelet a criticat într-un discurs rostit în cadrul Consiliului ONU pentru drepturile omului o serie de măsuri luate de Washington care diminuează protecţia mediului, în demersurile sale de liberalizare economică, conform Reuters.

„În milioane de kilometri de cursuri de apă ar putea fi deversate direct substanţe poluante netratate, punând în pericol ecosistemele, apa potabilă şi sănătatea umană. Scăderea standardelor pentru emisiile produse de vehicule şi a reglementărilor pentru industria petrolieră şi a gazelor ar putea de asemenea afecta drepturile omului”, a spus responsabila ONU.

Administrația Trump a revocat unele măsuri de protecţie a terenurilor publice, inclusiv în zone declarate monumente naţionale ca Bears Ears din statul Utah şi arii naturale protejate ca Arctic National Wildlife Refuge din Alaska, ceea ce ar putea permite în final companiilor miniere să foreze în aceste zone.

Michelle Bachelet şi-a exprimat totodată preocuparea faţă de politicile SUA cu privire la migranţi, care, a apreciat ea, pun sub semnul întrebării drepturile omului.

„Reducerea numărului de persoane care încearcă să intre în Statele Unite nu trebuie făcută cu ignorarea protecţiilor (internaţionale) pentru solicitanţii de azil şi migranţi. Situaţia copiilor ţinuţi în detenţie este deosebit de îngrijorătoare”, a spus ea.

Din ianuarie 2019, administraţia Trump îi trimite pe migranţi - proveniţi în majoritate din America centrală - înapoi în Mexic, în cadrul politicii denumite Protocoale de protecţie a migranţilor, cunoscută şi ca 'Remain in Mexico' (Rămâneţi în Mexic), reducerea migraţiei în SUA fiind un element central al preşedinţiei lui Trump şi al campaniei vizând realegerea sa la scrutinul din toamna acestui an.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO