O rochie de mireasa, acoperita cu cristale din sare, a aparut la suprafata, din adancul Marii Moarte. Care este explicatia

Dată publicare: 10-08-2016 16:31
Dată actualizare: 13-08-2016 03:14


rochie acoperita cu sare

O artista a realizat o expozitie deosebita, in care expune transformarea incredibila a unei rochii acoperita cu cristale de sare, pe fundul Marii Moarte.

Sigalit Landau, artista de origine israeliana , si-a expus lucrarile la Galeriile Contemporan Marlborough, din Londra. In poze, acesta arata cum s-a transformat, in decursul a trei luni, rochia acoperita cu cristale de sare, si scufundata in Marea Moarta, in 2014.

"Arata ca zapada, ca zaharul, dar ca o imbratiasare a mortii" a spus artista, conform CNN. Experimentul artistei este unul foarte interesant: aceasta a scufundat o rochie in Marea Neagra, iar in decursul celor trei luni, aceasta si-a schimbat complet textura. Daca la inceput era de culoare inchisa, la final, cand a fost scoasa din apa, rochia era alba, acoperita cu cristale de sare, formate natural in Marea Moarta.

Dupa experiment, artista a decis sa expuna totul in cadrul unei galerii, unde a aratat procesul spectaculos prin care a trecut.

Rochia de mireasa este o copie a celei purtate de protagonista piesei de teatru "The Dybbuk", traditionala in cultura idis, despre o mireasa posedata de un demon si exorcizata. Landau spune ca experimentul ei este unul simbolic, la fel ca experienta agonizanta prin care a trecut eroina piesei de teatru.

Pe langa asta, Landau a creat si o sculptura din sare - o rochie de mireasa - intitulata "Small Salt Bride".

Sursa foto: Galeria Marlborough

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO