Cinci persoane, printre care un traficant de droguri, au fost arestate în cazul morții lui Matthew Perry. Stenograme șocante

×
Codul embed a fost copiat

Autoritățile din California au arestat cinci persoane în legătură cu moartea lui Matthew Perry.

UPDATE: Asistentul permanent al lui Matthew Perry, Kenneth Iwamasa, l-a „injectat” pe Perry cu ketamină la 28 octombrie 2023, „provocând decesul și vătămări corporale grave”, se arată în rechizitoriu.

Iwamasa nu primise niciodată pregătire medicală și „știa foarte puțin, sau chiar nimic, despre administrarea și/sau tratarea pacienților cu substanțe controlate”, se arată în documentele judiciare.

Dr. Salvador Plasencia era perfect conștient de lipsa de experiență a lui Iwamasa, se arată în actul de acuzare.

UPDATE: Deși au anunțat acuzațiile în cazul morții lui Perry, oficialii au declarat joi că ancheta privind moartea acestuia și suspecții nu s-a încheiat încă.

Citește și
courteney cox and matthew perry
Courtney Cox spune că este „vizitată” de Matthew Perry și că vorbește cu el. „Îl simt prin preajma mea”
Ce spune despre România un german care a vizitat toate cele 44 de țări din Europa. A făcut un top cu cinci favorite

Reporterii prezenți la conferința de presă din Los Angeles au întrebat dacă există legături cu alte cazuri, dacă au fost implicate și alte celebrități și dacă ar mai putea fi cineva acuzat.

Martin Estrada, procurorul din districtul central al Californiei, a declarat că ancheta este încă în desfășurare și că nu poate comenta sau specula cu privire la alte persoane care ar putea avea legătură cu rețeaua de traficanți.

UPDATE: Autoritățile spun că, din septembrie până în octombrie 2023, Perry a cumpărat 20 de fiole de ketamină pentru 55.000 de dolari (42.800 de lire sterline).

Cumpărăturile l-au determinat pe Dr. Plasencia, unul dintre cei acuzați de moartea lui Perry, să scrie într-un mesaj text: „Mă întreb cât de mult va plăti acest cretin”, cu referire la actor.

Anchetatorii spun că Plasencia a scris în mesajele text că dorea să fie „sursa de droguri” a lui Perry.

UPDATE: Anne Milgram, de la Administrația pentru controlul drogurilor, a declarat că Perry a căutat tratament pentru depresie și anxietate.

El a ajuns să apeleze la medici fără scrupule care au văzut în Perry o modalitate rapidă de a face bani, spune dna Milgram. Ea a adăugat că, fără să efectueze evaluări medicale sau să îl monitorizeze, aceștia i-au furnizat actorului cantități mari de ketamină.

Aceștia i-au cerut aproximativ 2.000 de dolari (1.555 de lire sterline) pentru un flacon care costa de fapt 12 dolari (9 lire sterline), spune Milgram.

UPDATE: Suspecții au folosit un limbaj codificat și au încercat să „acopere” acțiunile după moartea lui Perry, spun forțele de ordine

Potrivit autorităților, suspecții acuzați au folosit limbaj codificat în mesaje, numind ketamina drept „Dr. Pepper”, sau cutii.

Anchetatorii descriu „mușamalizarea” pe care spun că suspecții au încercat-o după ce au văzut rapoartele privind moartea lui Perry.

Autoritățile spun că Sangha a trimis un mesaj text unui alt suspect, spunându-i să „șteargă toate mesajele” și că Dr. Plasencia a „falsificat” fișele medicale în încercarea de a face medicamentele să pară legale.

UPDATE: Dependența lui Perry l-a condus la un traficant stradal

Anne Milgram, de la Administrația pentru controlul drogurilor,  a declarat la conferința de presă că dependența lui Perry l-a condus în cele din urmă la un dealer stradal care se aproviziona cu ketamină de la traficanta de droguri cunoscută drept „Regina Ketaminei”.

Anne Milgram spune că traficanta de droguri Jasveen Sangha știa că ketamina pe care o furniza putea fi mortală și că, în cele din urmă, aceasta i-a luat viața lui Perry.

Ea a mai precizat că disperarea lui Perry nu a fost întâmpinată cu ajutor, ci cu exploatare.

UPDATE: Cinci persoane au fost acuzate în legătură cu supradoza de medicamente care i-a fost fatală actorului Matthew Perry anul trecut. Acuzațiile enumerate de Departamentul de Justiție sunt următoarele:

Jasveen Sangha, alias „Regina Ketaminei”: O acuzație de complicitate la distribuirea de ketamină, o acuzație de întreținere a unui local în care se consumă droguri, o acuzație de posesie cu intenția de a distribui metamfetamină, o acuzație de posesie cu intenția de a distribui ketamină și cinci acuzații de distribuire de ketamină.

Autoritățile spun că Sangha, una dintre persoanele acuzate de moartea lui Perry, care este cunoscută drept „Regina Ketaminei”, i-a vândut lui Perry 50 de fiole de ketamină pentru aproximativ 11.000 de dolari (8.550 de lire sterline).

Anchetatorii spun că Sangha i-a vândut lui Perry lotul de ketamină care a dus la moartea acestuia în octombrie 2023.

Când i-au percheziționat locuința, autoritățile au găsit ceea ce au numit un „ imperiu al vânzării de droguri”. Au găsit fiole de ketamină, mii de pastile, cocaină și alte droguri.

Dr. Salvador Plasencia: Un cap de acuzare pentru complicitate la distribuirea de ketamină, șapte capete de acuzare pentru distribuirea de ketamină și două capete de acuzare pentru modificarea și falsificarea documentelor sau înregistrărilor legate de ancheta federală.

Eric Fleming: A pledat vinovat la o acuzație de complicitate în vederea distribuirii de ketamină și la o acuzație de distribuire de ketamină soldată cu deces.

Fleming a recunoscut în documentele judiciare că a distribuit ketamina care l-a ucis pe Perry. El a recunoscut că a obținut ketamina de la sursa sa, Sangha, și că a distribuit 50 de fiole de ketamină asistentului personal al lui Perry, Kenneth Iwamasa - jumătate din ele cu patru zile înainte de moartea lui Perry.

Kenneth Iwamasa: Asistentul personal al lui Perry a conspirat cu Sangha, Fleming și Plasencia pentru obținerea ilegală de ketamină și distribuirea acesteia lui Perry.

Asistentul a pledat vinovat la o acuzație de complicitate pentru distribuirea de ketamină care a cauzat moartea și a recunoscut că i-a injectat în mod repetat ketamină lui Perry fără pregătire medicală, inclusiv că i-a făcut mai multe injecții lui Perry în ziua în care acesta a murit.

Dr. Mark Chavez: Un medic care a fost de acord să pledeze vinovat la o acuzație de complicitate pentru distribuirea de ketamină. El a recunoscut în acordul său de recunoaștere a vinovăției că i-a vândut ketamină lui Plasencia, inclusiv ketamină pe care o furase de la fosta sa clinică.

Poliția din Los Angeles a declarat în luna mai că lucrează cu Administrația pentru controlul drogurilor și cu Serviciul american de inspecție poștală pentru a afla de ce bărbatul de 54 de ani avea atât de mult anestezic chirurgical în organism.

În vârstă de 54 de ani, Matthew Perry a fost găsit inconştient pe 28 octombrie de către asistenta sa într-un jacuzzi, în locuinţa personală din Los Angeles.

Autopsia sa, publicată în decembrie, a arătat că nivelul de ketamină din sânge era apropiat de cel utilizat pentru anestezia generală în timpul intervențiilor chirurgicale.

Acest medicament vechi de zeci de ani a cunoscut o creștere uriașă a utilizării în ultimii ani ca tratament pentru depresie, anxietate și durere. Persoane apropiate lui Perry le-au spus anchetatorilor și medicului legist că acesta urma un tratament cu ketamină prin perfuzie.

Într-un comunicat, poliţia din Los Angeles a precizat că "îşi continuă ancheta cu privire la circumstanţele în care a murit Perry", cu ajutorul Departamentului de Combatere a Drogurilor din SUA (DEA) şi al USPIS (United States Postal Inspection Service), "pe baza unui raport medico-legal".

Ketamina a fost luată de actor în mod supravegheat în cadrul unor şedinţe de terapie pentru depresie.

Întrebarea referitoare la modul în care Perry - care nu a avut o şedinţă de injectare supravegheată cu câteva zile înainte de deces - a obţinut ketamină se află prezent în centrul anchetei.

Medicii folosesc adesea ketamina ca anestezic, iar cercetătorii au studiat utilizarea acesteia ca tratament pentru depresie.

Unii o utilizează, însă, ilegal pentru efectele sale halucinogene.

Serialul "Friends", despre viaţa a şase tineri newyorkezi, s-a bucurat de succes mondial şi i-a transformat pe actorii săi, până atunci relativ necunoscuţi, în superstaruri.

Matthew Perry care l-a interpretat pe Chandler Bing, unul dintre personajele preferate de public, se lupta de ani de zile cu dependenţa de analgezice şi alcool.

În memoriile sale publicate anul trecut, el a mărturisit că a urmat 65 de şedinţe de dezintoxicare, cu un cost de peste nouă milioane de dolari.

De asemenea, el a suferit mai multe intervenţii chirurgicale legate de problemele sale cu dependenţa de droguri, printre care o operaţie de şapte ore la colon, în 2018. 

Articol recomandat de sport.ro
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Ce onoare! Ajax anunță: "Cristi Chivu, confirmat"
Citește și...
Descoperirea despre moartea lui Matthew Perry care a schimbat cursul anchetei. Anunțul autorităților americane
Descoperirea despre moartea lui Matthew Perry care a schimbat cursul anchetei. Anunțul autorităților americane

La mai bine de şase luni după ce a fost găsit mort la 54 de ani, Departamentul de Poliţie din Los Angeles încă investighează moartea actorului Matthew Perry, care a decedat în octombrie 2023 din cauza efectelor acute ale anestezicului ketamină.

 

Courtney Cox spune că este „vizitată” de Matthew Perry și că vorbește cu el. „Îl simt prin preajma mea”
Courtney Cox spune că este „vizitată” de Matthew Perry și că vorbește cu el. „Îl simt prin preajma mea”

Courtney Cox susține că este „vizitată” de Matthew Perry, actorul din serialul „Friends” care a murit în octombrie anul trecut, la vârsta de 54 de ani.

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public. Cui i-a lăsat întreaga avere
Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public. Cui i-a lăsat întreaga avere

La aproape cinci luni de la moartea lui Matthew Perry, la vârsta de 54 de ani, testamentul actorului din „Friends” a fost făcut public.

 

Recomandări
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari
Ce înseamnă pentru Roxana Mînzatu funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene. Mesaj clar pentru contestatari

Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene.

Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire
Primele informații despre bărbatul care a provocat incendiul de la Palatul Parlamentului. Cum a reușit să intre în clădire

Un grav incident de securitate a avut loc, marți, chiar în Parlamentul României. Un bărbat a pătruns în zona publică a celei mai mari clădiri administrative civile din lume și a incendiat un magazin de suveniruri.

Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani
Cum puteau fi limitate proporțiile dezastrelor din Galați și Vaslui. Avertismentul primit de primării în urmă cu 9 ani

Autoritățile au instituit stare de alertă în județele Galați și Vaslui pentru deblocarea de resurse suplimentare pentru refacerea caselor și a drumurilor distruse de viituri.