O femeie însărcinată în opt luni a murit în ambulanță. A fost plimbată 13 ore între spitale

Ultima actualizare: 12-06-2020 11:15
ambulanta india
Getty

Situație dramatică în India din cauza pandemiei de coronavirus. O femeie infectată cu Covid-19, aflată în a opta lună de sarcină, a încetat din viață în ambulanță.

Neelam Singh a fost plimbată timp de 13 ore, fără să fie internată, scrie BBC.

”Am fost la nouă spitale, dar niciunul nu a acceptat să o interneze. Fiul nostru mă întreabă unde e mama lui. Nu știu ce să îi răspund”, a spus soțul femeii.

Unele spitale au explicat că sunt pline și nu mai pot accepta alți pacienți, în timp ce altele au spus că nu pot primi bolnavi de coronavirus, pentru a nu-i pune în pericol pe cei internați cu alte afecțiuni.

Un alt moment dramatic a fost surprins în fața unui spital din Delhi. Un bărbat a plâns de disperare pentru că nu își poate interna soția. ”Te rog, fă ceva, frate! Îmi spun să o duc la alt spital”, i-a spus acesta reporterului.

Rețelele sociale sunt pline în India cu mesaje în care oamenii se plâng că rudele lor au murit din cauză că nu au putut primi îngrijiri medicale, mai scrie BBC.

Capitala Delhi ar putea avea peste 500.000 de cazuri de coronavirus până la finalul lui iulie, au avertizat autoritățile.

În acest moment, India este a patra țară din lume la numărul de cazuri raportate, cu aproape 300.000 de bolnavi de Covid-19.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO