O creatură care ar fi dispărut în urmă cu zeci de ani, zărită de australieni în zone locuite

Ultima actualizare: 16-10-2019 22:23
Tigrul marsupial
AFP

Un animal dintr-o specie care se credea că a dispărut de zeci de ani ar fi fost zărit recent de mai multe persoane în Australia.

Este vorba despre Thylacine, sau tigrul marsupial, care pare a fi o încrucișare între o pisică și un lup. Creatura bizară a devenit o legendă în Australia, iar aparițiile sale sunt asemuite cu cele ale monstrului din Loch Ness din Scoția, potrivit Daily Star.

Experții credeau că animalul a dispărut încă din anii '30, dar potrivit unor informații ale autorităților de mediu din Australia, mai multe exemplare ar trăi într-o zonă cu vegetație densă de pe insula Tasmania, departe de așezările umane.

Recent, un cuplu a raportat că a văzut animalul când a trecut strada chiar prin fața mașinii lor.

"Animalul avea o coadă țeapănă și groasă la bază și dungi pe spate. Suntem 100% siguri că a m văzut un lup marsupial", a declarat cuplul din Tasmania.

Cu doar două săptămâni în urmă și un grup de bicicliști a anunțat autoritățile că a văzut un exemplar.

"Am observat creatura și o blană maro închis și dungi negre pe spate. Imaginea nu avea sens, pentru că nu arăta ca
niciun animal pe care îl știu", a spus un membru al grupului.

Entuziasmați de numeroasele apariții ale animalului, australienii au început să ofere recompense uriașe pentru cei care reușesc să captureze un exemplar viu. Acest lucru este dificil de realizat însă, deoarece insula Tasmania are o suprafață de 70.000 de kilometri pătrați și este acoperită în mare parte de vegetație densă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO