O coincidenta incredibila sau destin? Ce au in comun toti liderii rusi din ultimul secol

Ultima actualizare: 02-11-2012 07:14
Mihail Gorbaciov

Caractere diferite, personaje iesite din comun si cu toate astea, cu totii au reusit sa se incadreze in acelasi tipar valabil inca din 1917.

Kremlinologia n-a fost niciodata o stiinta exacta scriu cei de la Financial Times. In timpul Razboiului Rece, agentii CIA se inghesuiau la paradele de 1 Mai pentru a vedea cine in ce ordine iese la defilare. Acum, specialistii stau pe Twitter pentru a-l urmari pe Medvedev.

Ce nu s-a schimbat insa niciodata este legenda parului presedintelui.

De cand Vladimir Lenin a venit la putere in 1917, Rusia a alternat liderii cu chelie cu liderii bogati in par. Principiul pare sa ramana in picioare si acum ca Putin si-a anuntat intentia de a reveni la Kremlin.

Regula a rezistat 7 decenii in Uniunea Sovietica si doua decenii post-comuniste. Lenin (chel) a fost urmat de Stalin (al carui par ramane celebru poate in principal prin mustata). Hrusciov (chel), grizonatul Brejnev, Andropov (greu de sustinut ca putin par pe care il mai avea l-ar fi salvat de chelie), Cernenko, Gorbaciov (chel), Eltin, Putin, Medvedev si ... probabil din nou Putin completeaza o lista in care principiul a fost respectat cu strictete.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO