Noua marinari romani au reusit sa scape din mana piratilor somalezi


Ultimul update: Marti 09 Octombrie 2012 02:39
Data publicarii: Marti 03 Noiembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Curajul, dar si disperarea i-a ajutat pe 9 marinari romani sa scape din ghearele piratilor. Au fost capturati cand navigau cu un vas sub pavilion italian, in apele tulburi din apropierea coastelor somaleze, unde banditii marilor sunt stapani.

La 22 octombrie, nava Jolly Rosso naviga in apropierea coastelor somaleze. 9 marinari romani si 13 italieni se aflau la bord. Mai aveau doar o zi pana la destinatie - un port din Kenya. Din larg a venit insa teroarea. Doua ambarcatiuni pline cu pirati au incoltit vasul. Banditii, inarmati pana-n dinti, au incercat sa urce la bord, dar atacul a esuat, povestesc romanii. Iar cand au vazut ca prada le scapa, au deschis focul. Noroc ca navele din flota internationala ca patruleaza in zona au intervenit la timp.

Zona coastelor somaleze este un adevarat cosmar pentru orice marinar. Aici, nimeni nu este in siguranta, din cauza piratilor.

Desi navele de razboi ale NATO patruleaza in zona, echipajele vaselor comerciale sunt sfatuite sa-si ia, la randul lor, masuri de protectie.

VIDEO PROTVPLUS.RO